Blauwe Theehuis - archipedia


Blauwe Theehuis
't Blauwe Theehuis is een horecagelegenheid midden in het Vondelpark in Amsterdam, op loopafstand van het openluchttheater.
 
het gebouw
Het gebouw is opgericht in 1937 door de gebroeders H.A.J. en J. Baanders. Het theehuis kwam in de plaats van een ouder theehuis, dat in 1935 was afgebrand.
 
Het nieuwe theehuis werd gebouwd in de stijl van het Nieuwe Bouwen en bestaat dan ook volledig uit beton, staal en glas. Het is een achthoekige constructie, waardoor men rondom kan zitten en het gebouw een open verbinding met het park aangaat. De blauwe accenten doen de naam van het theehuis eer aan: zo zijn de stoeltjes en de pilaren waarop de verdieping leunt blauw en zijn de dakranden afgezet met een blauwe kleur.
 
Blauwe Theehuis

Sinds het gebouw in 1998 is overgenomen door de huidige eigenaren, behoort ook de bovenverdieping tot het Theehuis. Hier is tegenwoordig een boventerras te vinden, waarvandaan een prachtig uitzicht over het Vondelpark wordt geboden.
 
functie
Het terras van het Blauwe Theehuis is een van de grootste zelfstandige terrassen van Nederland en telt zo'n acht honderd zitplaatsen. Op de bovenverdieping zijn ongeveer 35 zitplaatsen beschikbaar, zonder tafels en stoelen loopt dat aantal op tot zeventig. In de horecagelegenheid kan niet alleen gegeten en gedronken worden, ook is het mogelijk de ruimte af te huren en om er te trouwen. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

 

COLOFON  
bronnen www.blauwetheehuis.nl (19 juni 2008)
http://www.jlgrealestate.com/ (19 juni 2008)
externe links 't Blauwe Theehuis
tijdsindex 1937
auteur  Lujzika Adema van Kooten
wwwpagina architectenweb.nl/ap3304




 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap