home architectengids DKV architecten

DKV architecten


profile
Logo
13-5-2002
DKV architecten is een in Rotterdam gevestigd architectenbureau dat wordt geleid door de partners Roel Bosch, Herman de Kovel en Paul de Vroom. Het bureau is in 1984 opgericht door Dolf Dobbelaar, Herman de Kovel en Paul de Vroom en is uitgegroeid tot een middelgroot architectenbureau.

Het werkterrein van DKV strekt zich uit van woningbouw en stedenbouw tot uiteenlopende vormen van utiliteitsbouw. In de loop der tijd heeft het bureau een omvangrijk aantal projecten op deze terreinen gerealiseerd, waarbij vaak sprake is van een complexe opgave. Door een analytische werkwijze, die berust op het denken in modellen, is het bureau in staat om van beperkende randvoorwaarden een bevrijdende werking uit te laten gaan, wat resulteert in onvermoede oplossingen.

Het werk van DKV kenmerkt zich door de kracht van de eenvoud. De ontwerpen vallen op door de helderheid van hun organisatie en verschijningsvorm. DKV is erop gericht om tot de essentie van het vraagstuk door te dringen en een trefzeker antwoord op de opgave te geven met een oorspronkelijk ontwerp dat tegelijkertijd verrassend vanzelfsprekend is. De hoofdgedachte achter het ontwerp wordt consequent op alle schaalniveau’s doorgevoerd, vanaf de stedenbouw tot in de technische details. In de hedendaagse maatschappij zijn ontwerpprocessen voortdurend aan verandering onderhevig en in hoge mate onvoorspelbaar. Daarom speelt flexibiliteit als ontwerpthema een steeds belangrijker rol binnen het werk van DKV.

DKV is een hecht collectief dat opereert in teamverband, waarbij teamleden met verschillende achtergrond en ervaring elkaar aanvullen en stimuleren. De organisatorische basis bestaat uit twee bureauteams, een conceptteam en een facilitair team. Bij iedere opdracht wordt een projectteam samengesteld waarin alle voor de opgave benodigde vakkundigheid en capaciteit aanwezig is. Wanneer specifieke kennis of bijzondere ondersteuning vereist is, kan DKV een beroep doen op een netwerk van vaste relaties waarmee regelmatig goed wordt samengewerkt.

 
Meer projecten
DKV architecten
De Jacobsvlinder
DKV architecten
Stromenwijk
DKV architecten
Veldhuizen A
DKV architecten
Houtrust
DKV architecten
Noordbuurt
DKV architecten
Quirijnboulevard
DKV architecten
Roomburg
DKV architecten
Strandweg Noord
DKV architecten
Klinkenburg, Rot...
DKV architecten
Aura's 21, 35 en...
DKV architecten
Blok 14, IJburg
DKV architecten
Westerkaap II
 

 

Volg Ons Op
Ontvang wekelijks een overzicht van nieuwe projecten!

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap