home architectengids Paul de Ruiter Architects

Paul de Ruiter Architects


profile
Logo
Volg ons op
13-5-2002
Duurzaam sinds 1994
Wij geloven in de toekomst. Daarom werken we al sinds het ontstaan van het architectenbureau in 1994 aan innovatieve duurzame architectuur. Het bureau is ontstaan uit het gedachtegoed van het promotieonderzoek “The Chameleon Skin” van Paul de Ruiter uit 1992, dat stelt dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van dat ze energie consumeren.

De mens centraal
Onze architectuur levert energie in technische, maar vooral ook in menselijke zin. Waarden zoals geluk en inspiratie maken samen met meetbare feiten als daglicht optimalisaties intelligente, duurzame gebouwen. Op deze manier ontwerpen we gebouwen met een aangenaam binnenklimaat waarin gezondheid, interactie en communicatie tussen mensen centraal staan.

Form follows climate ®
Duurzaam ontwerpen zit in het DNA van ons bureau. Onze gebouwen zijn zo ontworpen dat de gevels intelligent kunnen reageren op de zon waardoor we energie maximaal kunnen winnen en bewaren. Onze architectuur krijgt op deze manier een uniek, herkenbaar en innovatief karakter mee. Tegelijkertijd spelen we zo logisch en uitlegbaar in op lokale kwaliteiten en klimaat.

Het gebouw als bron van energie
Sinds 1994 maken wij energieleverende gebouwen, en zijn we trendsettend in het ontwikkelen van duurzame technologieën. Door een combinatie van onderzoek en het gebruik van 3D software simulaties, zoals BIM en Sefaira, blijven we de prestaties van onze gebouwen continu verbeteren, en lopen we voorop in het ontwerpen van circulaire (C2C) gebouwen.

Meetbare duurzaamheid
Wij willen waarde toevoegen aan duurzaamheid door het meetbaar te maken. Daarom helpen wij bij de ontwikkeling van certificeringsmethoden voor gebouwen. Als recordhouders met de hoogste scores in Nederland voor BREEAM, LEED, GPR en GreenCalc+ zorgen we ervoor dat onze eigen gebouwen voldoen aan de hoogste, bewezen duurzaamheidstandaarden.

De schoonheid van duurzaamheid
Esthetiek en duurzaamheid sluiten elkaar niet uit. Integendeel, ze versterken elkaar. Het omarmen van duurzaamheid is voor ons aanleiding om vernieuwende en innovatieve architectuur met intrinsieke schoonheid te maken. De waardering van de schoonheid van gebouwen is immers een belangrijke voorwaarde om een duurzamere wereld te creëren.

De CO2-neutrale samenleving
Wij zijn ervan overtuigd dat duurzaamheidvraagstukken ook op het niveau van de stad kunnen worden opgelost. We verbinden gebouwen met elkaar, en we laten ze hun energie uitwisselen om zo een intelligentere en energieneutrale leefomgeving realiseren. Door functiemenging en circulariteit perken we de CO2 uitstoot, waterverbruik en afvalstromen in waardoor gezondere steden ontstaan.

Trefwoord toevoegen


 
 
 
 
Documentatie aanvragen
Meer projecten
Paul de Ruiter Architects
Villa Röling
Paul de Ruiter Architects
Villa Berkel
Paul de Ruiter Architects
Insulindeplein p...
Paul de Ruiter Architects
De Valschermkade
Paul de Ruiter Architects
Morspoort parkee...
Paul de Ruiter Architects
Villa K
Paul de Ruiter Architects
Avery Dennison
Paul de Ruiter Architects
Fluor
Paul de Ruiter Architects
Inspiratiecentru...
Paul de Ruiter Architects
De Rotterdamsebaan
Paul de Ruiter Architects
Kraemerschool
Paul de Ruiter Architects
Hogeschool Rotte...
 

 

Volg Ons Op
Ontvang wekelijks een overzicht van nieuwe projecten!

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap