home architectengids AAARCHITECTEN bv

AAARCHITECTEN bv


profile
Logo
Volg ons op
13-5-2002
PROFIEL
AAARCHITECTEN bv een architectenbureau dat al ruim dertig jaar helder en vernieuwend vorm geeft aan uiteenlopende projecten.Onze organisatie kenmerkt zich door flexibiliteit en korte lijnen. Aangezien elk project anders is, formeren wij voor elk project een op maat gesneden team dat bestaat uit zowel een ervaren architect als jong en enthousiast talent. Zo koppelen wij gedegen kennis aan een ondogmatische, toekomstgerichte blik, ervaring aan creativiteit. Elk team heeft één aanspreekpunt. Dit bevordert efficiency en is duidelijk en helder voor opdrachtgevers en bouwpartners. Het alsmaar complexer wordende bouwproces en de regelgeving, zien we niet als een beperking, maar als een uitdaging, met als gevolg, aanzienlijke verbeteringen op het gebied van geld, tijd en kwaliteit. Jemima de Brauwere, Bart Steenkamer en Gert Jan Kruijning geven als ervaren directieleden sturing aan AAARCHITECTEN, waarbij elk van de leden een persoonlijke touch aan het bureau geven.

WERKWIJZE
Elke opgave zien wij als een nieuw avontuur, dat wij uiteraard samen met de opdrachtgever en rekening houdend met de toekomstige gebruiker, met plezier en enthousiasme tegemoet zien. Kenmerkend voor het werk en de werkwijze vanAAARCHITECTEN is het open, frisse vizier.
Wij geloven niet in standaardoplossingen, hebben geen vooropstaande stijl, geen voorkeur voor een standaard esthetiek, bouwwijze, type of typologie. Elk probleem, elke situatie is anders, complex en uniek. Wij geloven in architectuur op maat, in een onderzoekende en creatieve ontwerphouding, die speurt naar de eenvoud en de essentie binnen elke opgave en die uitgaat van de fascinatie van de plek. Alleen zo ontstaan verrassende en vernieuwende oplossingen, die inspelen op maatschappelijke vraagstukken en noden, die mensen een gevoel van trots bezorgen en de wereld een beetje prettiger en mooier maken.

ERVARING
Onze portefeuille bestaat uit een rijk scala aan opdrachten. Het bureau werkt sinds zijn oprichting aan zowel woningbouw als complexe utiliteitsbouw (universiteiten, ziekenhuizen, scholen, kantoren, laboratoria) en beweegt zich met evenveel gemak op het gebied van stedenbouw en binnenstedelijke invullocaties als op dat van renovatie en hergebruik. Juist die diversiteit houdt ons scherp: het maakt elke opgave tot een nieuwe, unieke uitdaging. Daarbij is onze ruime ervaring gekoppeld aan een jonge directie en een jong, nieuwsgierig team. Wij staan garant voor goed functionerende bouwwerken en voor processen die zich houden aan tijdslimiet en budget. Maar onze gebouwen zijn ook dynamisch en experimenteel. Wij garanderen een slimme, intelligente en innovatieve ontwerpstrategie, houden van expressieve, karaktervolle gebouwen en laten onze fascinatie voor technologie steevast samengaan met een prettige belevenis voor gebruikers en passanten.

ETHIEK
"Lessaesthetics, more ethics" propageerde de Italiaanse architect en curator MassimilianoFuksas ter gelegenheid van de door hem georganiseerde Zevende Architectuurbiënnale van Venetië.
Wij hechten evenveel waarde aan esthetiek als aan ethiek. Schoonheid gaat hand in hand met duurzaamheid en bruikbaarheid. Architectuur is een ethisch beroep, een culturele opgave, met grote invloed op het leven en het bestaan van mensen. Daarvan is AAARCHITECTEN zich terdege bewust. Daarom volgen wij de ontwikkelingen in de maatschappij op de voet. We spelen in op aanstaande veranderingen, aangezien die van grote invloed zijn op de inrichting en waardering van onze gebouwde omgeving. Wij onderwerpen het programma van eisen aan een kritische blik, zoeken voor elk project naar een passende meerwaarde en halen het onderste uit de kan. Gebouwen zijn geen glamoureuze eendagsvliegen. Ze moeten de tand des tijds doorstaan en in de loop van de tijd aan schoonheid winnen.

PLEK
Binnen elke opgave rijzen vragen over de relatie tussen programma en plek. Een goed ontwerp verenigt niet alleen schijnbare contradicties, maar buit de schijnbaar, onoplosbare tegenstellingen ook uit, om tot een specifieke oplossing te komen. Elk ontwerp start daarom met een grondige analyse van de plek. In Nederland bestaat geen "tabularasa". Elke plek heeft zijn karakteristieken, zijn geschiedenis en zijn verborgen kwaliteiten. Ingrepen in dit fraaie, Hollandse landschap moeten de kwaliteiten van de plek aan het licht brengen. Ze verbinden zich nadrukkelijk en gepassioneerd met hun omgeving, borduren voort op inherente, in de loop van de geschiedenis, verloren gegane kwaliteiten en versterken bestaande kwaliteiten. Zo ontstaat een vanzelfsprekende relatie tussen ingreep en plek, tussen mensen en hun omgeving. Het totaal is altijd meer dan de som der delen.

GEBRUIKER
Het wordt nogal eens vergeten, maar architectuur is gemaakt voor mensen. Gebouwen moeten gebruikers en passanten een prettig gevoel bezorgen. Daarom gaat aan al onze ontwerpen een analyse van de doelgroep vooraf: wie gaat het gebouw gebruiken, met welk doel, hoe bewegen mensen zich door het gebouw, langs het gebouw, wie gaat het bezoeken? Zoals een stoel in de eerste plaats is bedoeld om lekker op te zitten, zo moet een gebouw prettig zijn in het dagelijks gebruik. Leefbaar én beleefbaar, want een gebouw moet ook verrassen, prikkelen, een zintuiglijke ervaring bieden. Onze gebouwen geven hun geheimen langzaam prijs: van veraf een markant en helder silhouet, van dichtbij met aaibaar reliëf.

 
 
 
 
Documentatie aanvragen
Meer projecten
AAARCHITECTEN bv
Galactical Parce...
AAARCHITECTEN bv
Fietsenstalling ...
AAARCHITECTEN bv
Villa
AAARCHITECTEN bv
3 kant-en-klare ...
AAARCHITECTEN bv
Appartementen Ba...
AAARCHITECTEN bv
Gemeentewerf
AAARCHITECTEN bv
Brandweer Uitruk...
AAARCHITECTEN bv
Stadskantoor De ...
AAARCHITECTEN bv
Crematorium Slin...
AAARCHITECTEN bv
Gemeentewerf Ste...
AAARCHITECTEN bv
Dorpsontwikkeling
AAARCHITECTEN bv
Uitbreiding crem...
 

 

Volg Ons Op
Ontvang wekelijks een overzicht van nieuwe projecten!

 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap