SARDIJNTOREN

4 november 2002
Een fascinerender omgeving is nauwelijks denkbaar: op een plek waar water land wordt en land vervolgens water, verrijst de Sardijntoren met een panorama dat zijn gelijke niet kent. De locatie kent een aantal belangrijke kenmerken zoals de schitterende ligging aan een van de meest intensieve scheepvaartroutes ter wereld (de Westerschelde), het op het zuiden gelegen badstrand, de relatie tussen zee-land, de taal van de horizon en de historische Leeuwentrap. De Sardijntoren is een belangrijk onderdeel van de nieuwe boulevardbebouwing. De totale bebouwing omvat 233 koopwoningen, een drie verdiepingen tellende parkeergarage en commerciële ruimten. De Sardijntoren (hoogte ca. 80m) is gesitueerd in het verlengde van de Badhuisstraat, bij de historisch belangrijke Leeuwentrap en fungeert als accent voor de verbinding tussen zee en land. Het eerder gerealiseerde woongebouw Strandveste reageert nadrukkelijk op de Leeuwentrap en de Sardijntoren; samen vormen zij de poort tot de Boulevard.

Alle bouwvolumes staan op een gezamenlijke onderbouw van vier lagen, waarvan twee lagen (parkeren, bergingen) onder het maaiveld en twee lagen (parkeren,commerciële ruimten, bergingen) boven de grond. Aan de zeezijde is een ondiepe zone (4m) gerealiseerd voor commerciële ruimten en entrees van de woningen. Deze zone is twee lagen hoog om later een eventuele dijkophoging zonder noemenswaardige problemen te kunnen realiseren. Door deze zone kunnen de commerciële ruimten en entrees van de woningen direct op het niveau van de Boulevard aansluiten. De eerste woonlaag ligt daardoor ca. zes meter boven de Boulevard, hetgeen de privacy van de woningen ten goede komt. Met uitzondering van de aansluiting bij de bestaande bebouwing, worden twee woningen per trappenhuis/lift gesitueerd, waardoor elke woning zicht heeft op zowel de zeezijde als de landzijde en de relatie tussen zee en land in de woning aanwezig blijft.

De Sardijntoren is vormgegeven als een slanke, ronde hoge toren. Door de ronde vorm wordt er een vloeiende overgang gecreëerd tussen zee en land. De toren heeft een onderbouw van 6 en 14 lagen die de overgang vormt naar de aansluitende bebouwing. Terugliggend rijst, vanaf de zesde verdieping, de eigenlijke toren op tot ruim 80 meter hoogte. Het ronde gebouw geeft de kamers niet alleen een bijzondere vorm maar ook een fabelachtig uitzicht over zowel zee als land en het altijd dynamische grensvlak tussen zee en land. Van grotere hoogte ontvouwt Vlissingen zijn prachtige ligging aan de Westerschelde; de bewoner kijkt bij helder weer tot ver in Belgie. De toren wordt door een verdiepingshoge kroonlijst beëindigd met daarboven een rond koperen dak. De 74 woningen van de Sardijntoren variëren van tweekamer woningen (+/- 100m2) tot vierkamer woningen (+/- 200m2). Boven in de toren zijn twee penthouses, bestaande uit twee bouwlagen. De slaapverdieping (bovenste bouwlaag) van deze penthouses is volledig in de ronde kap ondergebracht. In het dak zijn voldoende “Velux”dakramen aangebracht zodat ook vanuit deze laag het uitzicht is gewaarborgd.

De entree is in samenwerking met de Vlissingse beeldend kunstenaar Eric Brandts vormgegeven. Door de bijzondere verlichting creeert Brandts schilderijen van licht op de wanden.

De Sardijntoren telt 74 appartementen, variërend van tweekamerwoningen (100m2) tot vierkamerwoningen (200 m2). Het bovenste deel van de toren bevat twee penthouses die twee woonlagen beslaan.

hoogte: circa 80 meter

Locatie

Trefwoorden

toren onderbouw
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met WTS Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan