dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
theaters

home projectengids Greiner Van Goor Huijten Architecten BV (Project) - Cultureel Kwartier, ism De Zwarte Hond

Cultureel Kwartier, ism De Zwarte Hond, Assen


29-4-2010
Het complex bestaat uit een grote theater/concertzaal met 850 plaatsen, een kleine theaterzaal (250 plaatsen), vijf bioscoopzalen, een centrum voor beeldende kunst, een bibliotheek, kantoren, woningen en horecavoorzieningen. Uitgangspunt van het ontwerp is een plein vóór het complex waar terassen en een beeldentuin komen waardoor een levendige ontmoetingsplek in de stad ontstaat.

Het Cultureel Kwartier is een duurzaam en energiezuinig gebouw, hoge ruimtes en veel daglicht zorgen voor een aangename atmosfeer in het gebouw. Energieverliezen worden onder andere beperkt door de compacte opzet met hoogwaardig geïsoleerde gevels, vloeren en daken. De energie die nodig is om het gebouw te verwarmen en te koelen wordt zoveel mogelijk duurzaam opgewekt. Zo wordt in het gebouw onder meer gebruik gemaakt van de zon als licht- en energiebron, en vindt warmte- en koudeopslag in de aarde plaats. Samen met de toepassing van betonkernactivering is De Rode Beuk bovendien een schoon gebouw, met schone lucht en minder CO2 uitstoot.

Het Cultureel Kwartier is een flexibel gebouw. De constructieve opzet en de ruimtelijke structuur maken multifunctioneel gebruik mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld de bibliotheek gemakkelijk gebruik maken van de kleine theaterzaal met haar foyer bij activiteiten als lezingen en presentaties. Terwijl bij grote evenementen de foyers, de kleine zaal, het cultuurportaal, en de omloop samen met het grand-café een grote doorlopende feestruimte kunnen vormen. Ook het toneel van de grote theaterzaal kan gekoppeld worden aan het cultuurportaal zodat het toneel te gebruiken is als feest- of dinerzaal.

geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen



 
architect Greiner Van Goor Huijten Architecten BV (www.ggharchitecten.nl)
opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw / Gemeente Assen
jaar van realisatie 2012 [ meer ]
provincie, plaats Drenthe [ meer ], Assen
projectsoort(en) recreatie [ meer ]
project architecten Martien van Goor
projectteam  (ex-medewerker)
oppervlakte 21689m2
wwwpagina architectenweb.nl/p15886
Meer projecten
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Geïntegreerde Vo...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
School Kentalis
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Studie herbestem...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Renovatie en uit...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Interieur Advin ...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Geïntegreerde vo...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Interieur kantoo...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
GGZ Noord- en Mi...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Cultureel Kwarti...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Woonzorgwijk Zeg...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Prijsvraagontwer...
Greiner Van Goor Huijten Archit...
Verpleeghuis Cor...
 

Project Belicht
Bedrijfsrestaurant Merin The Yard, Amsterdam
Bedrijfsrestaurant Merin The Y...
Nieuwbouw woning, Oldenzaal
Nieuwbouw woning, Oldenzaal
Gymzalen Hofstad Heldring College, Den Haag
Gymzalen Hofstad Heldring Coll...
Protestantse Theologische Universiteit, Amsterdam
Protestantse Theologische Univ...
Draaibrug, Rijswijk
Draaibrug, Rijswijk
SAS Institute, Huizen
SAS Institute, Huizen
130 Watt, Oude Noorden, Rotterdam
130 Watt, Oude Noorden, Rotter...
Woon-zorgcomplex De Egelantier, Hilversum
Woon-zorgcomplex De Egelantier...
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2015 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap