Awarehouse brengt design, innovatie en duurzaamheid samen

23 maart 2012
Interface, leider in design en productie van hoogwaardig tegeltapijt, lanceert op 29 maart 2012 The Awarehouse. The Awarehouse combineert merkbeleving met educatie op de gebieden design, innovatie en duurzaamheid. De gerenoveerde fabriekshal in Scherpenzeel richt zich op het inspireren van klanten en relaties uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India.

Diversiteit & Duurzaamheid
The Awarehouse is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Nederlandse architectenbureau Claessens Erdmann en Michele Iacovitti, vice-president marketingcommunicatie en branding van Interface. Het resultaat is een multifunctionele ruimte met een verscheidenheid aan functionaliteiten. Zo zijn er in het gebouw diverse kantoorruimtes, een duurzaamheidshoek, product- en merkbelevingsgebieden, een galerie voor veelbelovende kunstenaars, inspirerende vergaderruimtes, een theater in de grond en een hi-tech conferentrieruimte met videomuur, voor maximaal 400 bezoekers. Het gebouw is naast toonzaal van een zeer divers aanbod van Interface producten, ook een voorbeeld van duurzaam bouwwerk en design. Door het gebruik van verschillende kleuren en structuren tegeltapijt zijn verschillende zones gemaakt, met elk een andere functie. The Awarehouse is een gebouw met een open karakter, met veel glas en weinig muren, dat het gevoel geeft van openheid, ruimte en licht.

Michele Iacovitti: ‘We zijn heel erg blij met het Awarehouse. Ik kan haast niet wachten om ermee te pronken bij onze klanten en relaties. Voor mij is het een ode aan de creatieve geest van Interface en de gehele filosofie van de organisatie. Het Awarehouse is echter niet alleen bedoeld om ons gedachtegoed ten toon te spreiden. Het is ook bedoeld als functionele ruimte om in samen te werken, kennis te delen en om elkaar te inspireren. De combinatie van dit alles is de allermooiste functie van het gebouw.’

Duurzaam ontwerp
Bij de renovatie van de voormalige fabriek zijn alleen duurzame en gerecyclede materialen gebruikt. Oude treinbielsen zijn hergebruikt in en om het gebouw, het gebruik van vintage stoelen in de kantoren en vergaderzalen en hergebruikte objecten van eerdere tentoonstellingen zorgen voor een verassende wow-factor in het gebouw. Er is verder gepoogd om zoveel mogelijk van de oude fabriekshal in stand te houden en oude materialen te hergebruiken om op die manier zoveel mogelijk afval te elimineren.

Om de energie-efficiëntie te verhogen, is het gebouw extreem goed geïsoleerd. Bovendien wordt het gebouw verwarmd met de restwarmte afkomstig van de productievestiging van Interface in Scherpenzeel. Dit gebeurt via het innovatieve, verhoogde kabelmanagementsysteem van Intercell.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Interface®

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan