home projectengids Streetlife B.V. (Projectreferentie) - Olympisch goud voor Nederlandse ontwerpers

Olympisch goud voor Nederlandse ontwerpers, Verenigd Koninkrijk


10-7-2012
Naast de Olympische prestaties van de atleten, hebben diverse bedrijven ook uitzonderlijke prestaties geleverd om de Spelen London 2012 mogelijk te maken. In samenwerking met LDA Design London, Hargreaves Associates en Arup, leverde Streetlife een belangrijke bijdrage aan de Olympic Parklands London 2012. Bezoekers aan de Olympische Spelen zullen genieten van speciaal ontworpen bankopstellingen van Streetlife. Streetlife ontwierp en leverde 4 verschillende bankopstellingen, waaronder de Olympic Wave Bench. Een geweldige prestatie die zeker goud verdient.

Olympic banken
De Olympic Wave Benches zijn speciaal voor de Olympische Spelen 2012 ontworpen. Tientallen lange opstellingen, met meer dan 10 m lengte, zijn geplaatst langs de Water Works in Stratford. De royale en licht gebogen banken vormen een speels en elegant element binnen het Parklands-inrichtingsplan. Het design heeft een eigentijds en natuurlijk karakter. Het is in lijn met de Engelse tuintraditie en de glooïngen van het Engelse landschap. Tevens leverde Streetlife ook de architectonische Long&Lean en Rough&Ready banken rondom de stadia en enkele honderden WoodTop systemen om zitvlakken te creëren langs de trappen in het park. Peter Krouwel, designer en directeur Streetlife, is trots op zijn team: “Je wordt niet zomaar leverancier voor de Olympische Spelen in Londen. We zijn op basis van kwaliteit en kunde geselecteerd. Het is een eer om je kunsten op dit mondiale Olympisch platform te bewijzen.”

FSC® 100% & FSC Recycled
‘Health & Safety’ is een groot thema voor de Britse overheid, zo ook voor het realiseren van de Olympic Parklands. Duurzaam materiaalgebruik was dan ook een ‘must’. Dit is sterk terug te zien in het masterplan van LDA Design. Neil Mattinson, landschapsarchitect van LDA Design, spreekt van het meest duurzame ‘decor’ gerealiseerd voor de Spelen tot nu toe: “Waste has been minimised at every stage of the project so that over 95% of existing site material will be recycled within the park.” Door de visie van Streetlife over duurzaamheid paste hun inrichtingselementen volledige binnen dit ontwerp. Speciaal voor London 2012 is Streetlife gecertificeerd als ‘FSC Chain Of Custody’ bedrijf, dit om te benadrukken dat de producten binnen hun collectie een volledig FSC traject hebben gevolgd. Het FSC keurmerk is een effectief middel tegen wildkap, ontbossing en stimuleerd verantwoord en ecologisch bosbeheer. Naast 100% FSC gecertificeerd hardhout is er ook FSC Recycled hout geleverd. De Rough&Ready banken zijn namelijk vervaardigd uit 30 jaar oud Basralocus hardhout wat gewonnen wordt uit oude meerpalen.

Toegepaste producten
Streetlife B.V.
Streetlife Straa...
Streetlife B.V.
Streetlife Rough...

 
leverancier Streetlife B.V. (www.streetife.nl)
jaar van realisatie 2012 [ meer ]
provincie, plaats Buitenland [ meer ], Verenigd Koninkrijk
projectsoort(en) recreatie [ meer ], openbare ruimten [ meer ]
wwwpagina architectenweb.nl/p21421
 

Project Belicht
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Jaarrondpaviljoen Sjoerd, Nes Ameland
Jaarrondpaviljoen Sjoerd, Nes ...
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Maison de Ville / Maison Proosdij, Meerssen
Maison de Ville / Maison Proos...
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap