dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
kantoren

home projectengids OdV Interieurarchitecten BV (Project) - Interieur CJIB

Interieur CJIB, Leeuwarden


fotografie: FacilitylinQ
25-4-2016
Nadat Team 4 architecten van de Rijksgebouwendienst de aanvraag heeft gekregen om deel te nemen aan de inschrijving voor het interieurontwerp van het nieuwe kantoor van het CJIB in Leeuwarden, geeft interieurarchitect Ton Overtoom een winnende visiepresentatie.

In samenwerking met Team 4 architecten geeft OdV interieurarchitecten vorm aan een 8.580 m2 groot innovatief kantoorinterieur, waarin het werkplekconcept Anders Werken en duurzaamheid uitgangspunt zijn. Het gebouw, dat is ontworpen door Claus en Kaan Architecten en waarin ruimte is voor 400 werkplekken, heeft een transparante uitstraling, mede dankzij de twee volledig in glas uitgevoerde ‘schillen’ van de klimaatgevel. De inrichting sluit aan bij de kwaliteiten van het gebouw en voegt er een eigen dimensie aan toe.
Het nieuwe kantoor van het CJIB in Leeuwarden bestaat uit vier verdiepingen. De begane grond, waar naast een aantal in grootte variërende vergaderruimtes, een auditorium en een multifunctionele ruimte zijn gesitueerd. En daarboven drie kantoorverdiepingen. Decentraal in de rechthoekige plattegrond bevindt zich een grote, op de verdiepingen met glas omsloten vide. In dit ‘Atrium’ hangt een geel kunstwerk van de Japanse kunstenaar Taniguchi, boven de zitkuil op de begane grond. Er wordt een vilten wand in het auditorium toegepast, ontworpen door Claudy Jongstra, Het interieur van het gebouw is uitgevoerd in de kleur papyruswit (RAL 9002).

In onze visie, op basis waarvan we de opdracht hebben gekregen, respecteren we de transparantie van het gebouw door alle inrichtingselementen een maximumhoogte te geven van circa 1,6 meter. Naast de gebouwgebonden kernen kijk je zo dwars door het gebouw heen. Enkele transparante voiles zijn de enige coulissen die tot aan het plafond reiken. De gewenste gesloten ruimtes zijn steeds vanuit de hoeken in een naar rechts draaiende beweging geplaatst, zoveel mogelijk achter de gebouwgebonden kernen, waardoor de transparantie gewaarborgd blijft.

De toegang tot de verdiepingen vanuit de lifthal wordt gevormd door een landingsstrip, die in twee richtingen langs het atrium loopt. Aan deze ‘loper’ zijn verschillende soorten werkplekken gesitueerd. De kleurstelling van de inrichtingselementen is sober gehouden, om het kunstwerk in het atrium optimaal tot zijn recht te laten komen. Aan de smallere zijden van de ruimte om het atrium zijn werkplekken gesitueerd en vormen lage kastenwanden met printerunits de afscheiding naar de werkplekken aan de buitengevel.

De uitgangspunten voor de inrichting van het CJIB waren om het gebouw doelmatig in te inrichten, modern, ambitieus, sober en op een aantal plaatsen frisse (accent) kleuren toe te passen. Daarbij ook aandacht voor de exploitatie en de beheerkosten.

De werkplekken rond het atrium staan op rechthoekige kleden, die aansluiten bij het patroon van de gebouwgebonden kernen, en de ruimtes voor (interactief) ontmoeten tussen die kernen. De buitenste ring langs de gevel is gevuld met open werkplekken, één en tweepersoons concentratiewerkplekken, kleine vergaderkamers en in iedere hoek van het gebouw een ruimte, waar meer in teamverband gewerkt en overlegd kan worden. Aan deze ruimtes zijn vier sferen toegekend, die bepalend zijn voor de kleurstelling en het materiaalgebruik. De sferen, ‘modern’, ‘klassiek’, ‘warm’ en ‘koel’, verspringen per verdieping, zodat iedere hoek zijn eigen karakter krijgt.

De vier sferen komen terug in de inrichting van de vergaderruimtes op de begane grond, waar gekozen kan worden uit verschillende manieren van vergaderen. De ruimtes variëren in grootte en inrichting. Van de meer klassieke vergaderopstellingen met tafels en stoelen, tot staand vergaderen en een ruimte voor brainstormsessies. De multifunctionele ruimte kan op verschillende manieren flexibel worden ingericht, afgestemd op de activiteit. Zo ontstaat er, met respect voor en in aanvulling op het bouwkundige ontwerp, een interieur, waarin de medewerkers zich thuis kunnen voelen en prettig kunnen werken.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Toegepaste producten
Bolon - Brandt Design Flooring
Botanic
Verwol complete interieur realis...
Verwol (systeem)...

 
architect OdV Interieurarchitecten BV (www.odv-interieurarchitecten.nl)
opdrachtgever Rijksgebouwendienst | Team 4 architecten
jaar van realisatie 2012 [ meer ]
provincie, plaats Friesland [ meer ], Leeuwarden
projectsoort(en) kantoren [ meer ], overheid/educatie [ meer ]
oppervlakte 12000m2
fotografie FacilitylinQ
architect Klaus en Kaan architecten
wwwpagina architectenweb.nl/p31511
Meer projecten
OdV Interieurarchitecten BV
Bibliotheek Workum
OdV Interieurarchitecten BV
JackLab
OdV Interieurarchitecten BV
Vechtdal college...
OdV Interieurarchitecten BV
bibliotheek Coev...
OdV Interieurarchitecten BV
Interieur CJIB
OdV Interieurarchitecten BV
opbouw woonhuis
OdV Interieurarchitecten BV
bibliotheek Ommen
OdV Interieurarchitecten BV
Zernike College
 

Project Belicht
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap