dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
scholen

home projectengids Paul de Ruiter Architects (Project) - Kraemerschool

Kraemerschool, Amsterdam


29-11-2016
De Kraemerschool in Osdorp krijgt een nieuw schoolgebouw om een gezonde en kansrijke leeromgeving te waarborgen. Paul de Ruiter Architects ontwierp een nieuw duurzaam schoolgebouw met slimme energievoorzieningen en extra veel speelruimte. De nieuwe basisschool verhoogt als Frisse School (Klasse B) het welzijn en het prestatieniveau van de docenten en leerlingen.

Meer speelruimte

De Kraemerschool bestaat uit een compacte begane grond met daarboven twee verdiepingen die het gebouw oversteken. Hierdoor is extra veel speelruimte rondom de school gecreëerd. De overstekken dragen bij aan de herkenbaarheid van het gebouw, daarnaast ontstaan door de overstekken beschutte (speel)plekken bij mindere weersomstandigheden. De drie verdiepingen worden door de centrale trap in het hart van het gebouw met elkaar verbonden. Op de begane grond bevinden zich de VVE(Voor- en Vroegschoolse Educatie) ruimtes, de ouderkamer, het speellokaal, de docentenkamer, de conciërge en een aantal ondersteunende ruimtes. De leerpleinen en de stafruimtes zijn aan de zuidzijde geplaatst, de lokalen in de bovenverdiepingen zijn gelegen aan de oost-, west- en noordgevel.

Robuuste uitstraling
De Kraemerschool krijgt een robuuste uitstraling, aansluitend bij de Garage Notweg en de voormalige Lucasschool. De dichte vlakken van de gevel worden in baksteen uitgevoerd, de open vlakken krijgen een verticale geleding met lamellen en een glazen invulling. Door de verticale lamellen wordt direct zonlicht geweerd, maar wordt het natuurlijk daglicht en het uitzicht behouden.

Gezonde leeromgeving
De Kraemerschool wordt een Frisse School (Klasse B) waarin de prestaties en de gezondheid van leerlingen en medewerkers optimaal gestimuleerd worden. In de gevel worden grote te openen delen aangebracht, waardoor enerzijds direct contact met de buitenruimte is, maar ook gedurende het jaar zoveel mogelijk natuurlijk geventileerd kan worden. Door een slim vraag gestuurd ventilatiesysteem worden de onderwijsruimtes bovendien op een zeer energiezuinige wijze efficiënt van frisse ventilatielucht voorzien. Door de energiezuinige klimaatinstallatie, de onderhoudsarme materialisering en duurzame technieken is het schoolgebouw duurzaam en toekomstgericht.


 
architect Paul de Ruiter Architects (www.paulderuiter.nl)
opdrachtgever AMOS
jaar van realisatie 2018 [ meer ]
provincie, plaats Noord-Holland [ meer ], Amsterdam
projectsoort(en) educatie [ meer ]
project architecten ir. Noud  Paes, ir. Paul  de Ruiter
projectteam ing Richard Buijs (sr. bouwkundig tekenaar)
ir. Martijn van Gameren (Architect)
ing Christian Quesada van Beresteyn MArch (Architect)
ir. Marlous Vriethoff (Architect)
oppervlakte 1820m2
constructeur Pieters Bouwtechniek
installateur Traject
bouwfysica Traject
wwwpagina architectenweb.nl/p33161
Meer projecten
Paul de Ruiter Architects
Villa Röling
Paul de Ruiter Architects
Villa Berkel
Paul de Ruiter Architects
Insulindeplein p...
Paul de Ruiter Architects
De Valschermkade
Paul de Ruiter Architects
Morspoort parkee...
Paul de Ruiter Architects
Villa K
Paul de Ruiter Architects
Avery Dennison
Paul de Ruiter Architects
Fluor
Paul de Ruiter Architects
Inspiratiecentru...
Paul de Ruiter Architects
De Rotterdamsebaan
Paul de Ruiter Architects
Kraemerschool
Paul de Ruiter Architects
Hogeschool Rotte...
 

Project Belicht
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap