dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
kantoren

home projectengids Paul de Ruiter Architects (Project) - Fluor

Fluor, Hoofddorp


fotografie: Ronald Tilleman
29-11-2016
Hoe ontwerp je een gebouw waar 900 mensen voortdurend met elkaar in verbinding staan? Dat was de uitdaging die wij met Fluor aangingen. Voor het high-end ingenieursbureau ontwierpen we een nieuw gebouw dat volledig beantwoordt aan de unieke werkvorm van het bedrijf. Ons doel was een ruimte creëren waar alles draait om samenwerking, interactie en kennisdeling. Tegelijkertijd moest er voldoende gelegenheid zijn om de informatie gevoelige projecten in afzonderlijk beveiligde ruimten uit te voeren.

De unieke combinatie van beveiliging en interactie
Een werkvorm zoals bij Fluor kom je in Nederland niet tegen. Kleine teams starten opdrachten die uitgroeien tot technisch uiterst complexe projecten waar uiteindelijk tientallen werknemers aan samenwerken. Wij wilden een gebouw ontwerpen waar de verschillende projectteams met elkaar verbonden worden terwijl de veiligheid van gevoelige informatie gewaarborgd blijft. Een combinatie van gemeenschappelijke ruimtes en afzonderlijke afdelingen, maar vooral een aantrekkelijke gebouw waar werknemers productief zijn en zich prettig voelen.

Robuust en licht
Het ruime atrium verwelkomt je bij binnenkomst. Een grote houten trap in de centrale hal verbindt visueel direct het hele gebouw en de mensen. De zwarte stalen vloer geeft de ruimte een stoer en robuust karakter terwijl dankzij het glazen dak iedereen hier de werkdag licht en prettig begint.

We wilden elke werkplek voorzien van natuurlijk daglicht. Tegelijkertijd mocht de zon het gebouw niet teveel opwarmen. Om te vermijden dat de zonneschermen de hele dag omlaag staan, wilden we dat medewerkers geen last hebben van direct fel daglicht. We ontwierpen daarom gevels die het zonlicht filteren en het daglicht naar binnen sturen. Het resultaat zijn verdiepingen waar honderden mensen in een omgeving met natuurlijk daglicht en uitzicht samenwerken.

Energieverbruik verlagen tot 50%
Het zijn de slimme innovaties die dit enorme gebouw duurzaam maken. Het daglicht bereikt alle ruimtes waardoor er minder kunstmatige lampen nodig zijn. Net zo belangrijk is de isolatie van het gebouw. Immers: hoe minder energie je hoeft te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer, hoe lager het energiegebruik.

De warmte die we in de zomer winnen slaan we op in de grond voor de winter. Andersom slaan we de winterse kou op voor verkoeling in de zomer. Samen met onze klimaatplatforms scheelt dat vijftig procent aan energieverbruik, een waardevolle investering als je bedenkt dat Fluor daar nog decennia wil zitten. Tot slot plaatsten we op de daken in totaal 2.250 m2 PV panelen om in de eigen energie te voorzien. Het gebouw is gewaardeerd met een BREEAM Excellent certificaat.

Toegepaste producten
Verwol complete interieur realis...
Verwol Absorlux ...
Verwol complete interieur realis...
Slimline systeem...
Verwol complete interieur realis...
Verwol (systeem)...

 
architect Paul de Ruiter Architects (www.paulderuiter.nl)
opdrachtgever Dura Vermeer
jaar van realisatie 2015 [ meer ]
provincie, plaats Noord-Holland [ meer ], Hoofddorp
projectsoort(en) kantoren [ meer ]
project architecten ir. Noud  Paes, ir. Paul  de Ruiter
projectteam Giorgio Carella (Architect)
ing Lionel Nascimento Gomes (bouwkundig tekenaar)
Caro van Dijk
Marlous Vriethoff (Architect)
oppervlakte 20000m2
stedenbouwkundige Rijnboutt
landschapsarchitect Lodewijk Baljon
constructeur Corsmit Raadgevende Ingenieurs
aannemer Dura Vermeer
bouwfysica DWA
interieurarchitect D+Z architecten en projectmanagers
fotografie Ronald Tilleman
wwwpagina architectenweb.nl/p33175
Meer projecten
Paul de Ruiter Architects
Villa Röling
Paul de Ruiter Architects
Villa Berkel
Paul de Ruiter Architects
Insulindeplein p...
Paul de Ruiter Architects
De Valschermkade
Paul de Ruiter Architects
Morspoort parkee...
Paul de Ruiter Architects
Villa K
Paul de Ruiter Architects
Avery Dennison
Paul de Ruiter Architects
Fluor
Paul de Ruiter Architects
Inspiratiecentru...
Paul de Ruiter Architects
De Rotterdamsebaan
Paul de Ruiter Architects
Kraemerschool
Paul de Ruiter Architects
Hogeschool Rotte...
 

Project Belicht
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap