dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
kantoren

home projectengids Paul de Ruiter Architects (Project) - Avery Dennison

Avery Dennison, Oegstgeest


fotografie: Ronald Tilleman en Bart van Hoek
29-11-2016
Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Avery Dennison, wereldleider in labels, verpakkingsmaterialen en -oplossingen, bevindt zich in het Bio Science park in Oegstgeest grenzend aan de A44. In het ontwerp komen een customer experience center, kantoren en onderzoekslaboratoria samen in een duurzaam, transparant gebouw.

Interactie tussen verschillende werkvloeren

Het vijf verdiepingen hoge gebouw is compact en klimatologisch slim georganiseerd. De flexibele en multifunctionele werkvloeren zijn visueel en qua routing met elkaar verbonden door het centrale atrium om optimale samenwerking te bevorderen.

Het atrium vormt in alle opzichten het hart van het gebouw. Het is de plek waar klanten en medewerkers elkaar ontmoeten, waar de laatste ontwikkelingen en producten van de verschillende afdelingen tentoongesteld worden. Het atrium grenst aan de vergaderruimtes en loopt geleidelijk over in het restaurant om interactie te bevorderen tussen de verschillende gebouwdelen.

Drie typen werkruimten onder één dak
Op de begane grond bevinden zich het Customer Experience Center en de onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria. Het toegankelijke Customer Experience Center omvat een interactieve showroom waar producten en innovaties gedemonstreerd worden voor het grote publiek. De 4 bovengelegen verdiepingen zijn gevuld met kantoorruimtes met een open vloerplan om Het Nieuwe Werken en eventuele toekomstige veranderingen het hoofd te bieden.


 
architect Paul de Ruiter Architects (www.paulderuiter.nl)
opdrachtgever OVG Real Estate
jaar van realisatie 2014 [ meer ]
provincie, plaats Zuid-Holland [ meer ], Oegstgeest
projectsoort(en) kantoren [ meer ]
project architecten ir. Noud  Paes, ir. Paul  de Ruiter
projectteam ing Richard Buijs (sr. bouwkundig tekenaar)
Chris Collaris
ir. Marieke  Sijm (Architect)
Caro van Dijk
Marlous Vriethoff (Architect)
oppervlakte 13680m2
constructeur Bartels Ingenieursbureau
installateur Deerns
aannemer JP van Eesteren
bouwfysica DGMR
interieurarchitect Rietmeijer
fotografie Ronald Tilleman en Bart van Hoek
wwwpagina architectenweb.nl/p33176
Meer projecten
Paul de Ruiter Architects
Villa Röling
Paul de Ruiter Architects
Villa Berkel
Paul de Ruiter Architects
Insulindeplein p...
Paul de Ruiter Architects
De Valschermkade
Paul de Ruiter Architects
Morspoort parkee...
Paul de Ruiter Architects
Villa K
Paul de Ruiter Architects
Avery Dennison
Paul de Ruiter Architects
Fluor
Paul de Ruiter Architects
Inspiratiecentru...
Paul de Ruiter Architects
De Rotterdamsebaan
Paul de Ruiter Architects
Kraemerschool
Paul de Ruiter Architects
Hogeschool Rotte...
 

Project Belicht
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap