kantoren – dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
kantoren

home projectengids Paul de Ruiter Architects (Project) - De Valschermkade

De Valschermkade, Amsterdam


fotografie: Pieter Kers
29-11-2016
Aan de Valschermkade, gelegen in het creatieve industriegebied de Schinkel, ontwikkelden we zelf een nieuw duurzaam kantoorpand. Een voormalige staalwerkplaats werd volledig gerenoveerd en omgebouwd tot een bedrijfsverzamelgebouw waarin verschillende creatieve bedrijven zich hebben gevestigd.

Renovatie van een loods

Met de renovatie van een bestaand gebouw maakte Paul de Ruiter Architects de eerste duurzame keuze. De muren en het dak van de oude staalwerkplaats die op deze plek stond, vormen nog steeds de basis van het nieuwe kantoorgebouw. Het oude bakstenen kantoor dat voor de loods stond heeft echter plaatsgemaakt voor een volledig glazen gevel, die ruime daglichttoetreding op de werkplekken mogelijk maakt. Het bestaande dakraam is flink vergroot, zodat via een atrium in het midden van het gebouw daglicht binnen kan vallen. Om een groot aantal werkplekken te creëren bestaat de hoge, open ruimte nu uit twee verdiepingen. Tijdens de renovatie is gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en ook het meubilair is gerecycled, geheel volgens het C2C principe.

Zo’n 105 meter diep onder de grond wordt in de winter de kou opgeslagen, die in de zomer wordt gebruikt om de vloeren te koelen. De warmte die in de zomer wordt afgevoerd, wordt eveneens in de bodem opgeslagen op 70 meter diepte en warmtepompen brengen deze warmte in de wintermaanden weer het gebouw in.

Multifunctionele gevel
We ontwierpen speciaal voor het nieuwe kantoor een innovatieve gevel met beweegbare luiken, die overdag zonwerend en ’s nachts inbraakwerend werken. De beweegbare gevel bestaat uit aluminium platen, die geperforeerd zijn om een open karakter te behouden als zij gesloten zijn. Wanneer de luiken worden geopend, verheffen ze zich als een luifel boven de glazen gevel. Wanneer de luiken worden gesloten, vallen ze aan de onderzijde in een slot.

Trefwoord toevoegen



 
architect Paul de Ruiter Architects (www.paulderuiter.nl)
opdrachtgever Paul de Ruiter Architects & Lemming Film
jaar van realisatie 2009 [ meer ]
provincie, plaats Noord-Holland [ meer ], Amsterdam
projectsoort(en) kantoren [ meer ]
project architecten ir. Noud  Paes, ir. Paul  de Ruiter
projectteam drs Nicolle Flagiello (bureau manager)
Annika  Herman
ir. Roel Rutgers (Architect)
oppervlakte 970m2
constructeur Broersma
installateur Stauffer Technical Consultancy
kostendeskundige Bouwhaven Consultants
aannemer M.J. de Nijs en Zonen
fotografie Pieter Kers
wwwpagina architectenweb.nl/p33181
Meer projecten
Paul de Ruiter Architects
Villa Röling
Paul de Ruiter Architects
Villa Berkel
Paul de Ruiter Architects
Insulindeplein p...
Paul de Ruiter Architects
De Valschermkade
Paul de Ruiter Architects
Morspoort parkee...
Paul de Ruiter Architects
Villa K
Paul de Ruiter Architects
Avery Dennison
Paul de Ruiter Architects
Fluor
Paul de Ruiter Architects
Inspiratiecentru...
Paul de Ruiter Architects
De Rotterdamsebaan
Paul de Ruiter Architects
Kraemerschool
Paul de Ruiter Architects
Hogeschool Rotte...
 

Project Belicht
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap