home projectengids Dok architecten (Project) - Mediatheek

Mediatheek , Delft


11-3-2008
De mediatheek is onderdeel van het Hoogovenpand in Delft, waar ook winkels, horeca, woningen en een fietsenstalling onderdeel van uitmaken. De belangrijkste materialen van het gebouw zijn keramisch materialen (donker baksteen voor de begane grond en oranje baksteen voor de bovenliggende verdiepingen) en glas. De mediatheek ligt, ingebed in de omringende bebouwing, aan het Cultuurplein. Daar valt de ingang direct op door de hoge glazen gevel die twee meter voor de bestaande gevel is geplaatst. Op deze wijze profileert de mediatheek zich aan het plein en zijn de activiteiten vanaf buiten goed zichtbaar. Achter deze glazen gevel zijn de trappen geplaatst. Zo ontstaat er, samen met de bedrijvigheid op het plein op de begane grond, een levendig beeld. Op de eerste verdieping komt de bezoeker uit onder een opvallende glazen kap die over de hele breedte van het pand loopt. Deze visuele verbinding werkt als een verhelderend en structurerend element. Ook het interieur speelt een belangrijke rol in de oriëntering van de bezoeker. Hier wordt een brug geslagen tussen het harde industriële casco en de warme, zachte materialen van het interieur. De wanden spelen een belangrijke rol in de bewegwijzering en oriëntatie van de ruimte. De kasten zijn zo geplaatst dat er kleinere ruimtes ontstaan die kleinschalig, transparant en overzichtelijk zijn.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Toegepaste producten
EeStairs | trappen en balustrades
EeStairs: Open t...

 
architect Dok architecten (www.dokarchitecten.nl)
opdrachtgever Gemeente Delft
jaar van realisatie 2007 [ meer ]
provincie, plaats Zuid-Holland [ meer ], Delft
projectsoort(en) publ. gebouwen [ meer ]
project architecten Liesbeth van der  Pol
projectteam Rob Bos (Projectleider)
Patrick Cannon (Partner)
Anne Derksen (Stagiair)
Juul van Gemert (Projectleider)
Michiel Hardonk (Projectleider)
Alexia Koch (Projectmedewerker)
Harry Overeem (Proces manager)
Hiske Wegman (Projectmedewerker)
oppervlakte 9940m2
bouwkosten € 8.000.000
constructeur DHV, Den Haag
installateur Grontmij Technical Management
aannemer Heijmans Bouw Rotterdam
wwwpagina architectenweb.nl/p9340
Meer projecten
Dok architecten
Bioscoop Pathé
Dok architecten
Landhuis
Dok architecten
Kindcentrum Rivi...
Dok architecten
De Amazones
Dok architecten
Stadskwartier
Dok architecten
Het Scheepvaart ...
Dok architecten
Kadegebouw
Dok architecten
Mediatheek
Dok architecten
Borneodriehoek
Dok architecten
Brede School de ...
Dok architecten
Warmte Krachtkop...
Dok architecten
Aquartis
 

Project Belicht
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Maison de Ville / Maison Proosdij, Meerssen
Maison de Ville / Maison Proos...
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Jaarrondpaviljoen Sjoerd, Nes Ameland
Jaarrondpaviljoen Sjoerd, Nes ...
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap