home projectengids Architektenburo RonnoHoningh (Project) - Stayokay Egmond (advertorial)

Stayokay Egmond, Egmond aan Zee


fotografie: Taco van der Werf
31-5-2012
Het Stayokay hostel in Egmond, aan de rand van de duinen, is na een ingrijpende renovatie/vernieuwbouw klaar voor de toekomst. Op 2 april 2012 konden de eerste gasten weer worden ontvangen. De voormalige jeugdherberg aan de Herenweg is door architektenburo ronno honingh, in een recordtijd van 95 werkdagen, getransformeerd tot een modern hostel met 45 kamers (188 bedden), een loungeruimte, bar/restaurant met keuken en vier multifunctionele zalen voor zakelijke en feestelijke bijeenkomsten. Voor de inrichting is het Stayokay interieurconcept van ontwerper Edward van Vliet (SEVV) als uitgangspunt genomen. In het design en de kleur- en materiaalkeuze komt het licht, de wind, de zee en het strand terug.

De basis van het project is de jeugdherberg die in 1968 is gebouwd en door de jaren heen is uitgebreid met diverse bijgebouwen. Door de bredere positionering van het nieuwe hostel, de verhoging van de kwaliteit en een uitbreiding van het aantal gasten, was het noodzakelijk om de openbare ruimte geheel nieuw te bouwen. In het hostel is het accent komen te liggen op de gemeenschappelijke ruimte waar het contact tussen de gasten centraal staat. Niet alleen de situering ten opzichte van de zon, maar ook de relatie met de buitenruimte en de transparantie tussen de ruimten onderling dragen bij aan het open karakter van het hostel. De buitenzijde is afgewerkt met naturel kleuren als gebroken wit, beton grijs en donker gebeitste geveldelen met onbehandelde houten ornamenten als zonwering. Het interieur is afgestemd op natuurlijk daglicht met helderblauwe tinten.

Door de seizoensgebonden functie van het hostel was het noodzakelijk dat de bouw in de winter zou worden uitgevoerd. Hierdoor is gekozen voor een bouwsysteem dat snel op locatie gebouwd kon worden, met een beperkt risico op (vorst)verlet. De gelamineerd houten draagconstructie, met goed geïsoleerde houtskeletbouw elementen inclusief gevelsluitende kozijnen, kon geheel prefab worden voorbereid. Dit duurzaam geproduceerde materiaal past zeer goed bij de nieuwe uitstraling van het hostel. De ruwbouw, met een oppervlakte van 1500 m2, werd in circa 25 werkdagen geplaatst, in 50 dagen afgebouwd en in 20 dagen ingericht. Het resultaat is een nieuw duurzaam gebouw met een gastvrije en moderne uitstraling.

Trefwoord toevoegen 
architect Architektenburo Ronno Honingh (www.ronnohoningh.nl)
opdrachtgever Stayokay
jaar van realisatie 2012 [ meer ]
provincie, plaats Noord-Holland [ meer ], Egmond aan Zee
projectsoort(en) overig [ meer ], hotel en horeca [ meer ]
fotografie Taco van der Werf
wwwpagina architectenweb.nl/p21255
Meer projecten
Architektenburo Ronno Honingh
Stayokay Egmond
 

Project Belicht
Morspoort parkeergarage, Leiden
Morspoort parkeergarage, Leide...
Woonhuis Enschede
Woonhuis Enschede
Bibliotheek Workum
Bibliotheek Workum
Bioscoop Pathé, Zwolle
Bioscoop Pathé, Zwolle
Licht Budget, Almere
Licht Budget, Almere
Conclusion, Heerlen
Conclusion, Heerlen
The Network Kitchen, Amsterdam
The Network Kitchen, Amsterdam
Assa Abloy, Apeldoorn
Assa Abloy, Apeldoorn
Aanmelden
Product & Project
Aanmelden
 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap