home nieuws binnenland Escamp meest vernieuwende woonzorgproject

Escamp meest vernieuwende woonzorgproject


13-12-2007 - 16:44
Tijdens het congres Innovatiekracht in wonen en zorg van het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg, is donderdagmiddag het project Woonservicewijken Escamp uitgeroepen tot het meest vernieuwende woonzorgproject.

Een kiesraad bestaande uit deskundigen en de meer dan 350 deelnemers aan het congres in Utrecht kozen van de tien genomineerde woonzorgprojecten Woonservicewijken Escamp als winnend project. Uit handen van Niny van Oerle, voormalig Tweede Kamerlid en lid van de kiesraad, ontving de indiener een speciaal voor de verkiezing ontworpen kunstwerk van Noud Verhave.

In navolging van de woonzorgzone Moerwijk in Den Haag - de eerste woonzorgzone in Nederland - is het project Woonservicewijken Escamp opgezet. Het project is bedoeld voor alle 110.000 inwoners van het eveneens Haagse Escamp. Woningcorporatie Staedion, zorgorganisatie Florence en welzijnsorganisatie MOOI Escamp zijn de drijvende krachten achter de woonservicewijken.

In de zes wijken die Escamp telt, zijn regiegroepen ingesteld. Daarin participeren organisaties die voor een specifieke wijk van belang zijn, de politie en wijkorganisaties. De regiegroepen hebben vooral een signalerende functie en melden hun bevindingen aan het stichtingsbestuur. Daarnaast zorgen zij voor de uitwerking van de plannen. Plannen die ervoor moeten zorgen dat mensen in Escamp zelfredzaam kunnen blijven én kwaliteit van leven ervaren.

Woonservicewijken Escamp werd door de jury geroemd omdat het een lerende woonzorgzone is die waar nodig telkens haar koers heeft aangepast en die steeds bereid is gebleken om kennis met anderen te delen.
bron: Bron: APS Pers Support

geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap