home nieuws binnenland Leonie de Heer wint prijsvraag Hoge Veluwe

Leonie de Heer wint prijsvraag Hoge Veluwe


19-1-2009 - 11:49
Leonie de Heer is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het sanitairgebouw van de camping in het Nationale Park De Hoge Veluwe (NPHV). Dat maakte de directeur van NPHV baron Van Voorst tot Voorst afgelopen vrijdag bekend. Het ontwerp heeft de naam ‘Op maat gesneden’ en wordt na het hoogseizoen 2009 gebouwd door architect Jan Schevers van de TU/Eindhoven.

,,Het heeft een sterk concept, het is mooi in balans en het is met gevoel uitgewerkt” verwoordt de jury. ,,Het gebouw maakt maximaal gebruik van de gekozen plek, het is georiënteerd op de zon en biedt hierdoor volop kansen voor duurzame innovatie. Het elegante en ruimtelijke ontwerp scoort op alle relevante onderdelen; architectonische uitstraling en landschappelijke inpassing, gebruiksvriendelijkheid, praktische uitvoerbaarheid en duurzaamheid.”
Op de tweede plaats is Antoine van Erp met het ontwerp ‘like a tree’ geëindigd. Nummer drie is Jeroen Groenen geworden die de naam ‘verkeerd verbonden’ aan het ontwerp heeft gegeven. De eervolle vermelding was voor Beerd Gieteling..
Drie maanden hebben elf studenten van de universiteit Eindhoven de tijd gehad om een nieuw sanitairgebouw voor de camping te ontwerpen. Afgelopen december zijn de ontwerpen gepresenteerd aan de jury die bestond uit Jan Barkhof (lid Raad van Toezicht), Hank van Tilborg (H+N+S Landschapsarchitecten), Jan Westra (professor verbonden aan de universiteit Eindhoven) en Frank Wintermans (Quist Wintermans Architekten).
bron: bron + beelden: Jan Schevers (TU/e)

antoine van erpjan scheversjeroen groenenleonie de heernationale park hoge veluweprijsvraagsanitairgebouwtu eindhoven suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap