dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
gemeentehuizen

home nieuws binnenland Deventer doorbreekt impasse over stadskantoor

Deventer doorbreekt impasse over stadskantoor


27-1-2009 - 10:32
Deventer houdt vast aan het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten voor het nieuwe stadskantoor en de bijbehorende bibliotheek. Dat maakte het college maandag bekend. Vorige week ontstond er nog een impasse, nadat tijdens een ledenvergadering van de PvdA bleek hoe verdeeld de grootste collegepartij is over de omvangrijke nieuwbouwplannen.

Afgelopen vrijdag lukte het niet om de knoop door te hakken.
Volgens dagblad De Stentor overwogen burgemeester en wethouders zelfs serieus het bouwplan af te blazen. Een weekend bezinnen en ‘een uitgebreide discussie’ bleek echter voldoende om toch het witte rook-signaal te geven.

Wel worden er enkele kleine aanpassingen gemaakt. ,,Zo moet het gebouw voldoen aan de invalidennorm en wordt de fietsenstalling goed toegankelijk. Verder wordt een monumentenarchitect aan het ontwerpteam toegevoegd en ligt er een opdracht een passende gevel op de plek van de oude schouwburg te ontwerpen”, zegt de gemeente.

,,Vanaf de opening van het stadhuis en bibliotheek is er een busverbinding naar het Grote Kerkhof. En de Polstraat wordt tijdens en na de bouw zoveel mogelijk ontzien van vrachtverkeer. De architect krijgt verder de opdracht om te onderzoeken hoe de contour van de koepel kan worden genuanceerd. Ook moet de gevelbekleding opnieuw worden bekeken en moet deze meer aansluiten bij de leisteenachtige omgeving.”

Verbijsterd
De grootste oppositiepartij in de Deventer gemeenteraad, Algemeen Plattelands Belang, is verbijsterd over de gang van zaken rondom de koepelvormige nieuwbouw. APB krijgt de indruk dat er in het college en met de collegepartijen in het afgelopen jaar niet of nauwelijks gecommuniceerd is over de plannen, zo meldt De Stentor.

APB vraagt zich af hoe wethouders van verschillende partijen met elkaar communiceren. Eveneens betwijfelt de partij of er na deze gang van zaken nog voldoende vertrouwen is om het komende jaar belangrijke projecten te realiseren.

Veel kosten hadden niet gemaakt hoeven te worden wanneer de onvrede binnen de grootste collegepartij eerder kenbaar was gemaakt, constateert APB.

Op 25 februari neemt de gemeenteraad een besluit over het ontwerp. Klik [hier] voor een uitgebreid overzicht van het hoofdpijndossier dat het stadskantoor tot nu toe is geweest.
bron: De Stentor / gemeente Deventer

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
25-8-2008 14:09:53
Met het oplaten van een zeppelin wil Deventer een discussie over de hoogte van de nieuw te bouwen stadskantoor b...
18-2-2008 16:58:16
In april moet de lijst met verbeterpunten voor het ontwerp voor het stadskantoor van Deventer (Neutelings Riedij...
24-10-2007 10:57:49
In het middeleeuwse centrum van Deventer verrijst de komende jaren het 'Huis van Deventer'. Het ontwerp van het ...
28-9-2007 9:51:44
Via een gisteren gepresenteerd manifest probeert een groep prominente Deventenaren de kolossale nieuwbouw van he...
2-7-2007 10:32:55
2 juli - donderdag 5 juli presenteert Michiel Riedijk het voorontwerp voor een stadskantoor annex bibliotheek in...
17-7-2006 14:10:31
17 jul 2006 - Neutelings Riedijk Architecten heeft de opdracht gekregen het nieuwe stadskantoor van Deventer te ...
12-7-2006 12:09:21
12 jul 2006 - Als het aan de deelnemers aan twee enquêtes ligt, wordt het ontwerp StadThuis van Kraaijvanger Urb...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap