home nieuws binnenland Delfts blauwe slooppanden ingewijd

Delfts blauwe slooppanden ingewijd


23-4-2009 - 15:31
Vrijdag worden de Delfts Blauwe kunst-slooppanden nabij het station van Delft ingewijd. Alle panden aan de Van Leeuwenhoeksingel 47 t/m 64 zullen dan Delfts Blauw zijn en voorzien van kunst met thema's 'Delfts Blauw' en 'Spoorzone'. Diverse Delftse beeldend kunstenaars, kinderen van Freinetschool Delft, jongeren van het VMBO Grotius College en cursisten van de VAK, Centrum voor de kunsten hebben meegewerkt.
Het project ‘Delfts Blauwe Panden’ maakt de transformatie naar de nieuwe Spoorzone zichtbaar en biedt een opzienbarende entree van de stad en het Stationsplein aan bezoekers.

Het project is een initiatief van Werkplaats Spoorzone Delft in samenwerking met de gemeente Delft, Spoorzone Delft en financiële steun van Fonds 1818. Het idee om een aantal panden in te zetten als kunstobject komt van Lotti Hesper projectontwikkeling.
Dit bedrijf verzorgt tevens de projectleiding. Het blauw schilderen van de panden is verzorgd door De Kolk Schilders in samenwerking met vrijwilligers via Stichting Stunt.

Het project Spoorzone Delft houdt de integrale herontwikkeling in van een gebied van circa 40 hectare, tussen de binnenstad en de woonwijken ten westen en zuiden daarvan. 

Het project bestaat uit een spoortunnel, een station met een stadskantoor, bijna 1500 woningen, enkele kantoren, een stadspark, waterpartijen, fietsvoorzieningen, parkeerfaciliteiten en wegen.

Klik [hier] voor meer informatie.
bron: Bron + foto’s: Lotti Hesper projectontwikkeling

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
14-4-2009 17:42:30
Door zijn huis blauw te verven, heeft de Oostenrijkse architect Peter Kaschnig zichzelf onderworpen aan een psyc...
19-3-2009 9:44:11
Niet alleen het aardewerk in Delft is blauw. Binnenkort nemen zelfs slooppanden de kleur aan die de stad zo bero...
12-7-2007 11:28:55
12 jul 2007 - Het ontwerp voor het stadskantoor en de stationshal in Delft gaat naar Mecanoo architecten. Dat he...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap