home nieuws binnenland Fritz restaureert Jachthuis Sint Hubertus

Fritz restaureert Jachthuis Sint Hubertus


28-10-2009 - 15:55
Architectenbureau Fritz is gekozen als restauratiearchitect voor de restauratie van Jachthuis Sint Hubertus, gelegen in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het gebouw behoort tot de beroemdste werken van architect H.P. Berlage. Fritz werd gekozen uit vijf bureaus die een visie gaven op het project.

De visie van het bureau sloten het beste aan op de wensen van de opdrachtgever en de daarop gebaseerde selectiecriteria. De beoordelingscommissie stond onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol.

Het Jachthuis is in verschillende opzichten toe aan ‘groot onderhoud’. Dit geldt in het bijzonder voor de technische installaties, de dakbedekking en het metselwerk, zo meldt de Rijksgebouwendienst.

Er zijn daarnaast ook nog aanpassingen noodzakelijk vanwege brandveiligheid, gebouwbeveiliging, persoonsbeveiliging, binnenklimaat, elektravoorzieningen en verlichting. Deze ingrepen zullen grote gevolgen hebben voor het interieur, zegt Architectenbureau Fritz

,,Het inpassen van deze voorzieningen vereist inventieve oplossingen waarbij behoud van het monument voorop staat. Na de restauratie van het Jachthuis wordt het huidige gebruik voortgezet”, schrijft de Rijksgebouwendienst.

,,Omdat er in de komende jaren voor vele voorzieningen (vervangings-)onderhoud nodig is en er samenhang bestaat tussen alle onderdelen van het ensemble, wordt een integrale en daarmee geoptimaliseerde restauratie uitgevoerd. Op deze manier kan eveneens overlast voor het pand, de inrichting en het gebruik tot een minimum beperkt blijven.”

Bepalende uitgangspunten bij de complexe restauratieopgave zijn voor Architectenbureau Fritz 'de waarden van het exterieur en interieur, inclusief inrichting en beeldende kunst, en de samenhang tussen architectuur, tuin en landschap'.

Gerelateerde artikelen
31-1-2007 17:01:14
Jachtslot Sint-Hubertus is een monumentaal bakstenen huis, gelegen in Park de Hoge Veluwe, tussen Hoenderloo...
27-3-2009 10:09:56
Het ROC van Twente in Hengelo is door de BNA uitgeroepen tot Gebouw van het Jaar Regio Oost. De Jury prees het g...
6-6-2007 13:50:13
6 jun 2007 - Trouw heeft op basis van nominaties door lezers een Top 10 samengesteld van de mooiste gebouwen van...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap