home nieuws binnenland Eigen onderzoek bouwprojecten Noord-Holland

Eigen onderzoek bouwprojecten Noord-Holland


14-4-2010 - 11:05

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben opdracht gegeven voor een onderzoek naar de projecten Wieringerrandmeer en de Bloemendalerpolder. Het provinciebestuur wil op korte termijn inzicht krijgen in mogelijke onrechtmatigheden bij deze projecten. 

Dat maakte de provincie woensdag bekend. Aanleiding is het onderzoek van de Rijksrecherche naar mogelijke fraude door oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers.

Noord-Holland huurt voor zijn onderzoek een extern forensisch expert in. "We weten niet hoelang het onderzoek van de Rijksrecherche nog gaat duren en willen snel duidelijkheid'', aldus een woordvoerder. 

Volgens GS hoeven bouwprojecten in de provincie voorlopig niet te worden stopgezet. De eerstvolgende belangrijke besluiten over grote bouwprojecten staan pas later dit jaar op de agenda. Het college zegt de onrust te begrijpen die is ontstaan door het onderzoek van de rijksrecherche naar oud-gedeputeerde Hooijmaijers

Het college van Gedeputeerde Staten wacht ook de resultaten van het onderzoek van de rijksrecherche af en zal maatregelen nemen als daar aanleiding toe is. Een meerderheid in Provinciale Staten van Noord-Holland vindt dat grote bouwprojecten waar oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers bij betrokken was moeten worden opgeschort.

bron: ANP

Structuurvisie Noord-Holland 2040ton hooijmaijers suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap