home nieuws binnenland Bewoners Lombok pompen straatmeubel op

Bewoners Lombok pompen straatmeubel op


17-5-2010 - 10:28
In de wijk Lombok in Utrecht is de eerste Pop-Up geplaatst. Dit straatmeubel kan uit de grond worden gepompt en na gebruik weer in de grond verdwijnen. Op deze manier kunnen de bewoners zelf bepalen wanneer ze gebruik willen maken van het object en wanneer.

De Pop-Up, ontworpen door de ruimtelijke vormgevers Rogier Martens en Carmela Bogman, bestaat uit drie inzinkbare palen met daarop aluminium platen bevestigd. De palen kunnen op elke willekeurige hoogte worden vastgezet, tot een maximum van 75 centimeter. Via speciaal uitgereikte sleutels hebben inwoners van de wijk toegang tot het pompsysteem.

“Door het gebruik van meerdere bladen die op elke gewenste hoogte gefixeerd kunnen worden, kun je zelf bepalen of je er een bank van wilt maken, een podium of een loungehoek. De mogelijkheden zijn eindeloos”, zeggen Martens en Bogman.

“Na gebruik pomp je de Pop-Up weer terug in de grond met als resultaat een rustig straatbeeld zonder obstakels. Maar mocht je het willen gebruiken dan liggen alle ingrediënten letterlijk op straat.”

De Pop-Up is tot stand gekomen met bewoners van Complex 507, in opdracht van Stichting Wishing Well West.Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap