home nieuws binnenland Stoelencollectie TU Delft permanent te zien

Stoelencollectie TU Delft permanent te zien


24-9-2010 - 10:26
De beroemde stoelencollectie van de faculteit Bouwkunde in Delft wordt permanent geëxposeerd. Op 5 oktober opent socioloog Paul Schnabel deze expositie in BK City op de TU Delft. Sinds de verhuizing naar de Julianalaan waren de waardevolle stoelen opgeslagen in depots.

De collectie, met stoelen van ontwerpers als Gerrit Rietveld en Marcel Wanders, werd tijdens de brand in het voormalige faculteitsgebouw op 13 mei 2008 gered. Wegens ruimte- en geldgebrek hadden de stoelen tot nu toe geen eigen plek in de nieuwe bouwkundefaculteit. De stoelen stonden opgeslagen in depots van de TU Delft en het Rijksmuseum.

Met hulp van de Stichting Sofa is er nu wel een plek voor de stoelen verwezenlijkt in BK City. Architectenbureau Kossmann.dejong heeft het ontwerp voor de permanente expositieopstelling gemaakt. De ruim driehonderd stoelen worden gepresenteerd in een grote stelling waar de stoelen op verschillende niveaus kunnen worden bekeken.

De permanente expositie staat in de hal bij de Bouwkunde bibliotheek en is het hele jaar voor iedereen gratis te bezichtigen. Daarnaast is de stoelencollectie een bron van studiemateriaal voor de studenten en wetenschappers van de TU Delft.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
21-9-2010 17:32:22
De Technische Universiteit (TU) Delft ziet een bijdrage van 25 miljoen euro aan zich voorbij gaan. UPDATE: React...
16-9-2010 17:02:22
Hoewel de huidige decaan van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft, Wytze Patijn, deze zomer nog voor twee jaar...
14-5-2008 17:04:23
De brand in het faculteitsgebouw Bouwkunde in Delft is de ‘grootste ramp die universitair Nederland ooit heeft g...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap