home nieuws binnenland VPRO bekijkt Nederland van boven

VPRO bekijkt Nederland van boven


20-10-2010 - 13:02
De VPRO begint een groot project om Nederland vanuit de lucht te bekijken. Vanaf eind volgend jaar is Nederland vanuit vogelperspectief te volgen via televisie, radio, internet en de VPRO-gids, maakte de omroep woensdag bekend.

Het project onder de titel Nederland van boven is een 'visueel meeslepende ode aan onszelf', aldus de VPRO. Vanuit vliegtuigen, helikopters, paragliders, ultralights (hele kleine vliegtuigen) en luchtballonnen worden luchtopnames gemaakt van 'de krioelende mierenhoop die Nederland is'.

In tien afleveringen laat de omroep zien 'hoe we werken, hoe we ons ontspannen, hoe we onze steden bouwen en hoe we ons landschap inrichten'. Een speciale website borduurt voort op de afleveringen, met onder meer een interactieve kaart van Nederland waarop mensen kunnen inzoomen.

De VPRO vraagt zich af waarom ons land niet elke dag totaal vastloopt in een ongelofelijke chaos. Zo ging heel Nederland tijdens de rust in de WK-finale op hetzelfde moment naar de wc. Uitsluitend van bovenaf krijgen we antwoord op de vraag, aldus de omroep. 

"Vanuit de lucht wordt zichtbaar wat vanaf de grond niet waarneembaar is. En zo is onder meer te zien hoe tijdens de rust van een belangrijke voetbalwedstrijd onze riolen, elektriciteitskabels en waterleidingen tenauwernood ontsnappen aan een fataal infarct.''
bron: ANP

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
11-12-2009 9:06:17
De Noorderparkkamer in Amsterdam heeft de juryprijs gewonnen van het project Droomstad. Resto VanHarte uit Den H...
17-9-2009 13:57:38
De VPRO zendt de komende tijd vijf documentaires over steden en urbanisatie uit. Zij doet dit in het kader van h...
22-6-2009 13:54:25
De Internationale Architectuur BiŽnnale Rotterdam (IABR) en de VPRO zijn onder de titel Eeuw van de Stad tot een...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap