dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
gemeentehuizen

home nieuws binnenland ‘Tweede stadhuis’ Den Haag klaar voor gebruik

‘Tweede stadhuis’ Den Haag klaar voor gebruik


13-4-2011 - 14:14
Na een bouwperiode van bijna drie jaar is het stadskantoor Leyweg in Den Haag klaar voor ingebruikname. Het ruim 75 meter hoge gebouw wordt gezien als het tweede stadhuis van de stad. Het bouwwerk is ontworpen door architect Rudy Uytenhaak.

Met haar 18 verdiepingen staat stadskantoor Leyweg symbool voor de grootschalige vernieuwingsoperatie in Zuidwest. Het is bedoeld als aanjager voor de herstructurering en een baken voor de omgeving. Het stadskantoor wordt gepresenteerd als het duurzaamste gebouw van de gemeente.

Er is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, warmte-koudeopslag in de grond en er wordt energiezuinig gekoeld en verwarmd door middel van betonkernactivering. Daarnaast bereikt het gebouw een ‘gunstige’ GreenCALC-score, aldus de gemeente.

Het gebouw moet onderdak bieden aan het stadsdeelkantoor Escamp, diverse gemeentelijke diensten, een grote vestiging van de bibliotheek Den Haag. Ook is er ruimte zijn voor 49 appartementen. De komende twee maanden betrekken de medewerkers gefaseerd het gebouw.

Gerelateerde artikelen
5-4-2011
Het nieuwe stadskantoor in Den Haag profileert zich als een markant punt aan de Leyweg. Met zijn zeventien verd...
22-4-2008 15:33:01
BAM Utiliteitsbouw heeft van de gemeente Den Haag de opdracht gekregen voor de bouw van het Stadskantoor Leyweg.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap