dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
brandweerkazernes

home nieuws binnenland VVKH ontwerpt brandweerhoofdpost Assen

VVKH ontwerpt brandweerhoofdpost Assen


29-6-2011 - 10:25
VVKH architecten heeft het ontwerp onthuld voor de nieuwe brandweerhoofdpost in Assen. Naast de brandweer zal ook de GGD en de HVD zich in het gebouw gaan huisvesten.

Het ontwerp van VVKH architecten bestaat uit een u-vormig gebouwdeel met ruimtes waar de brandweerwagens zich in bevinden. De brandweerwagens kijken richting de stad en kunnen daardoor snel weg zijn bij brand. De ruimtes in de u-vormige boog komen uit in het centrale gebouw van de GGD en de HDV. In dit gebouw is een atrium bedacht waarin alle algemene functies, zoals de receptie en de gezamenlijke administratie, zijn gesitueerd.

In het ontwerp van het deels ‘stoere’ en deels ‘zachtaardige’ gebouw is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo wordt er een grasdak gerealiseerd en wordt er gebruik gemaakt van een WKO-systeem voor de temperatuurregeling in het complex. Op het dak worden zonnepanelen geplaatst.

Het nieuwe complex ligt in het gebied de Groene Dijk waarvoor op dit moment een heerbestemmingsplan wordt gemaakt. Er wordt onderzocht of hier, naast een complex voor brandweer, GGD en HDV, ook een kinderopvang kan worden gebouwd en hockeyvelden kunnen worden aangelegd.

Vanaf medio 2012 wordt er gestart met de bouw van de brandweerhoofdpost. In 2013 wordt het gebouw opgeleverd.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
19-5-2010 14:08:21
Verheijen van Rijswijk Knappers de Haan architecten (VVKH) ontwerpt een brede school in de Utrechtse wijk Hoogra...
27-11-2008 10:29:32
VVKH architecten ontwerpt het nieuwe gemeentehuis van Leiderdorp. Het schetsplan van het bureau en Dura Vermeer ...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap