home nieuws binnenland Staten N-H willen nog geen eigen onderzoek

Staten N-H willen nog geen eigen onderzoek


22-7-2011 - 09:32
Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland zien voorlopig af van het instellen van een provinciale enquête naar de handel en wandel van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers (VVD) en de projecten waarbij hij was betrokken. Dat hebben de fractievoorzitters donderdag in meerderheid besloten.

Oppositiepartijen PVV, 50Plus en de Ouderenpartij N-H hadden de fractievoorzitters teruggeroepen van zomerreces en bepleitten een eigen onderzoek van PS. Dat onderzoek wilden zij beperken tot de vraag of gedeputeerde Jaap Bond (CDA) destijds afwist van een geheim document, dat Ton Hooijmaijers in zijn bijzijn had ondertekend. In dit document worden afspraken gemaakt over de winstverdeling van het bouwproject Distriport. Dit omstreden project kwam nooit van de grond.

De fractievoorzitters spraken af dat zij eerst het onderzoek Schoon Schip van Gedeputeerde Staten willen afwachten, dat commissaris van de Koningin Johan Remkes aankondigde in de laatste Statenvergadering. GS willen zelf onderzoek doen naar alle projecten waarbij Hooijmaijers was betrokken en openheid van zaken hierover geven aan PS.

De fractievoorzitters besloten een brief te schrijven aan GS met de vraag hoe die dat onderzoek precies willen aanpakken en hoe lang het zal gaan duren. Daarover willen zij voor de volgende Statenvergadering van september duidelijkheid, zodat hierover een debat kan volgen.

Oud-gedeputeerde Hooijmaijers wordt verdacht van corruptie. De rijksrecherche is een strafrechtelijk onderzoek naar hem begonnen, dat inmiddels al meer dan een jaar duurt.
bron: Bron: ANP

bloemenpolderhooijmaijersprovinciale staten suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
19-7-2011 10:57:11
De oppositiepartijen PVV, 50PLUS en Ouderenpartij Noord-Holland willen dat er met spoed een onafhankelijk onderz...
3-11-2010 14:54:02
De provincie Noord-Holland heeft een streep gezet door de plannen rond de ontwikkeling van het Wieringerrandmeer...
9-9-2010 10:19:22
De Noord-Hollandse oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers wordt officieel verdacht van omkoping en ambtelijke corrupt...
14-4-2010 11:05:09
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben opdracht gegeven voor een onderzoek naar de projecten Wieringerrand...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap