home nieuws binnenland Nominaties Thonet Mart Stam-prijs bekend

Nominaties Thonet Mart Stam-prijs bekend


15-9-2011 - 11:18
De genomineerden voor de Thonet Mart Stam-prijs zijn bekendgemaakt. De drie projecten zijn door de jury geselecteerd uit twintig inzendingen.

De eerste genomineerde is The Empty seat 2010 van Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot). Dit is een houten stoel waarvan het onderstel en het zitgedeelte één geheel vormen. Het project Make & Mold stool van Rutger de Regt is als tweede geselecteerd voor de prijs. Deze zwartgrijze stoel is gemaakt van gerecycled polipropyleen. De derde genomineerde is de Box chair van Bin Xu, een stoel gemaakt van een kartonnen doos.

De Thonet Mart Stam-prijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers die een vernieuwend stoelontwerp op de markt willen brengen. De komende weken buigt een jury zich over de ontwerpen. Deze jury bestaat dit jaar uit Ed Annink (Ontwerpwerk), Maarten Baas (Studio Baas & den Herder), Ramin Visch (Studio Ramin Visch) en Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Op 24 november wordt de winnaar door het publiek gekozen tijdens de prijsuitreiking op de RDM Campus te Rotterdam. Deze winnaar ontvangt een geldbedrag van vijfduizend euro.
ontwerpwerkstudio baas & den herderstudio ramin vischthonet mart stam suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
26-11-2010 10:30:20
Tegelijkertijd met de Lensvelt interieurprijs is donderdag de Thonet Mart Stamprijs 2010 uitgereikt. De Spanstoe...
3-11-2010 10:46:48
Uit de 23 inzendingen voor de Thonet Mart Stamprijs heeft de jury vier stoelontwerpen geselecteerd. Op 25 novemb...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap