home nieuws binnenland Restauratie Berlagetuin St. Hubertus gestart

Restauratie Berlagetuin St. Hubertus gestart


18-10-2011 - 17:29
Deze week is een begin gemaakt met het restaureren en herstellen van de originele tuinaanleg van de Berlagetuin rondom Jachthuis Sint Hubertus in park De Hoge Veluwe. Dat vertelde de parkdirectie dinsdag. De door architect H.P. Berlage ontworpen tuin wordt heringericht door H+N+S Landschapsarchitecten en Michael van Gessel.

Berlage nam de legende van Sint Hubertus, beschermheilige van de jacht, als uitgangspunt voor zijn ontwerp. Van bovenaf gezien heeft het jachtslot de vorm van een gewei. Tuin en paden horen daarbij, maar dat is de loop van een eeuw helemaal vervaagd. Het interieur van het jachthuis, waarvoor Berlage ook alle meubilair, serviezen en zelfs linnengoed ontwierp, is wel intact gebleven.

Het oorspronkelijke plan van Berlage wordt niet gereconstrueerd. Wel worden de asfaltpaden vervangen door klinkerwegen. In het herinrichtingsplan worden ook de wandelpaden langs de vijvers in ere hersteld. Het wordt weer mogelijk langs de oevers van de vijvers te lopen zonder dat er beplanting tussen staat.

De windmolen wordt ook hersteld en er wordt onderzocht of het weer een rol kan spelen in het watersysteem. Verder zullen de ontwerpers de oorspronkelijke begrenzingen tussen de geometrische tuindelen, het parklandschap (met de weiden, boomgroepen en vijvers) en het bos terugbrengen.

De werkzaamheden gaan de hele winter duren.
bron: Bron: ANP en H+N+S Landschapsarchitecten

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
25-11-2009 10:38:57
H+N+S Landschapsarchitecten en Michael van Gessel hebben een plan ontworpen voor herinrichting van de omgeving v...
10-11-2009 9:35:21
In de wintermaanden stelt Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor het eerst de keldervertrekken van het Jachthuis...
28-10-2009 15:55:48
Architectenbureau Fritz is gekozen als restauratiearchitect voor de restauratie van Jachthuis Sint Hubertus, gel...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap