home nieuws binnenland NEXT ontwerpt brug naar stadseiland Nijmegen

NEXT ontwerpt brug naar stadseiland Nijmegen


3-11-2011 - 15:03
NEXT architects heeft het ontwerp gepresenteerd van de tweede nieuwe brug over de Waal bij Nijmegen. De brug verbindt de noordoever van de Waal met het toekomstige stadseiland Veur-Lent bij de stad.

De brug maakt deel uit van het programma Ruimte voor de Waal dat onder andere bestaat uit de bouw van drie nieuwe bruggen en de verlenging van de monumentale Waalbrug uit 1936. Voor deze laatste kreeg architectenbureau Zwarts & Jansma de opdracht. Twee nieuwe bruggen zijn ontworpen door bureau Ney + Partners, één komt van de hand van NEXT architects.

De Citadelbrug van NEXT architects heeft een recreatieve functie, maar is ook geschikt voor calamiteitendiensten. De brug ligt in de uiterwaard, wat betekent dat de brug een aantal dagen per jaar (gedeeltelijk) onder water staat. Het lengteprofiel van de ‘overstroombare’ brug is asymmetrisch gemaakt, waardoor het laagste deel van het bouwwerk bij hoogwater verdwijnt. Wat dan overblijft zijn stepping stones en terrassen.

Het brugdek bestaat uit plankelementen die op twee liggers zijn gelegd. De balustrades bestaan uit houten balken en dikke staalkabels. In de toekomst zal vuil en slib aan de brug hechten, waardoor het bouwwerk onderdeel van het landschap wordt.

De oplevering van de brug staat gepland voor 2016.

Gerelateerde artikelen
1-11-2011 17:18:28
Ney + Partners heeft de opdracht voor de bouw van een nieuwe brug voor het toekomstige stadseiland bij Nijmegen ...
1-11-2011 10:37:46
In Nijmegen worden negen nieuwe gebouwen aan de Handelskade gebouwd.
12-10-2011 15:35:17
Nijmegen gaat van start met de grootschalige stadsvernieuwing Waalfront, meldde Ontwikkelingsbedrijf Waalfront w...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap