home nieuws binnenland Nieuw interieur Kohnstammhuis opgeleverd

Nieuw interieur Kohnstammhuis opgeleverd


4-1-2012 - 11:13
Het interieur van het Kohnstammhuis en Theo Thijssenhuis op de Amstelcampus in Amsterdam is opgeleverd. OIII Architecten maakte het ontwerp in opdracht van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Het door architect Friedhoff ontworpen Kohnstammhuis stamt uit 1958 en diende als belastingkantoor. Haaks op dit gebouw staat het Theo Thijssenhuis, voorheen het Mauritsgebouw genaamd. TIBarchitecten uit Rotterdam verzorgt de renovatie van het exterieur van de twee panden.

In het ontwerp van het interieur van zowel het Kohnstammhuis als het Theo Thijssenhuis heeft OIII Architecten een contrast gecreëerd tussen de donkere, zware uitstraling van het buitengevels en de hoge, lichte ruimtes binnen.

De hoofdgang van elk gebouw heeft een zwart plafond om de 'ruggengraat' van het pand weer te geven. Langs de gang zijn de onderwijslokalen en kantoorruimtes gesitueerd. Ook zijn verschillende ruimtes opengebroken, zodat er een open werkvloer ontstaan is.

Op ieder verdieping is een leerplein gecreëerd waar studenten kunnen werken. Om de wisselende studentenaantallen per collegejaar op te vangen is er gekozen voor verplaatsbaar en inschuifbaar meubilair. Zo kunnen ook verschillende opstellingen in de ruimtes worden gemaakt.

In de twee gebouwen op de campus zijn het domein Onderwijs en Opvoeding, het domein Media, Creatie en Informatie, Dienst Studentenzaken en het Centrum voor Nascholing Amsterdam gevestigd. Ook is er onder meer een leercentrum en een mediatheek te vinden.

Gerelateerde artikelen
18-7-2011 13:25:13
Onlangs is de bouw gestart van het nieuwe Wibautgebouw en Boerhaavegebouw van de Hogeschool van Amsterdam.
25-5-2009 14:35:10
De Hogeschool van Amsterdam heeft OIII Architecten geselecteerd om het interieurontwerp voor de Amstelcampus te ...
27-2-2009 11:23:09
De Hogeschool van Amsterdam verbreekt de relatie met Trimp & van Tartwijk. De projectontwikkelaar van de Amstelc...
6-10-2008 10:01:47
Het Singelgrachtgebouw, het eerste deel van de ambitieuze Amstelcampus in Amsterdam, opent maandag zijn deuren. ...
17-9-2007 14:20:59
17 sep 2007 - Begin deze week velt de sloophamer het Wibauthuis in Amsterdam. Het voormalige onderkomen van de H...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap