dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
glas
 
zonwering

home nieuws binnenland Woning Hans van Heeswijk opgeleverd

Woning Hans van Heeswijk opgeleverd


8-3-2012 - 15:43
Een woning met ruimtes zonder scheidingswanden. Zo ontwierp architect Hans van Heeswijk zijn eigen woning op het Amsterdamse Rieteiland.

Aan de straatzijde heeft de woning een gesloten gevel die bekleed is met geperforeerde aluminiumpanelen. Deze panelen kunnen worden geopend voor de toetreding van meer daglicht in de ruimtes.

De gevel aan de waterzijde is volledig van glas, waardoor er vanaf alle verdiepingen aan deze zijde een weids uitzicht is. Een geautomatiseerde zonwering gaat oververhitting van de ruimtes tegen. In het midden van de woning is een drie verdiepingen hoge houten kern gerealiseerd, waar de toiletten, kasten en leidingen in zijn ‘verstopt’.

De verdiepingen worden met elkaar verbonden door trappen en terrassen. Op de tweede etage van het complex is een dakterras gerealiseerd.

Van Heeswijk heeft naast de gehele woning ook de meubels, het kookeiland, de deurkrukken en de raamgrepen ontworpen. Deze laatste twee zijn opgenomen in de collectie van Post & Eger.

De woning is genomineerd voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2012.

Trefwoord toevoegen




Reacties
 

Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief


 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap