home nieuws binnenland Eerste pand Europaboulevard Sittard geopend

Eerste pand Europaboulevard Sittard geopend


29-3-2012 - 10:47
Het eerste gebouw op de Europaboulevard in Sittard is geopend. Het door KCAP Architects&Planners ontworpen gebouw is de nieuwe huisvesting van de medewerkers van wooncorporatie ZOwonen, die eerder werkzaam waren in verschillende gebouwen in Sittard en Geleen.

De nieuwbouw omvat 3.200 vierkante meter kantooroppervlak, verdeeld over drie lagen. Het zogeheten Nieuwe Werken-concept, waarbij mensen en organisatie flexibeler omgaan met werktijden en -omgeving, vormde de leidraad bij het ontwerp. Dit vertaalt zich onder meer in flexibel in te delen vloeren en combinaties van kantoortuinen en afzonderlijke plekken.

Het kantoorgebouw voldoet aan de duurzaamheidsnorm GreenCalc+ label A. In het pand wordt optimaal gebruik gemaakt van daglicht om de energiebehoefte te verminderen.

Het hoofdkantoor van ZOwonen is onderdeel van het stedenbouwkundig plan voor deelgebied A van de Europaboulevard, waar nog vier gebouwen worden gerealiseerd. De kantoren in het gebied worden geclusterd rond een centraal plein, dat het ‘levendige hart’ van de locatie vormt. Alle entrees en voorzieningen zijn aan dit plein gesitueerd, waardoor het fungeert als een openbare ontmoetingsplaats.

Gerelateerde artikelen
8-6-2010 9:39:36
LSI Project Investment en ZO Wonen hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een nieuw hoofdkantoor voor...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap