home regelgeving & statistiek Ballast Nedam voelt druk toenemen

Ballast Nedam voelt druk toenemen


25-4-2012 - 10:02
Bouwbedrijf Ballast Nedam voelt de druk toenemen op de markten waarin het actief is. Er is sprake van toenemende concurrentie en prijsdruk en het aantal faillissementen in de sector neemt toe. Het bedrijf voorziet op korte termijn geen verbetering van dat beeld, zo liet het woensdag weten in een tussentijds handelsbericht.

Desondanks handhaafde Ballast Nedam zijn prognoses voor 2012. Het bedrijf verwacht nog altijd dat omzet en winst ongeveer op hetzelfde niveau zullen uitkomen als in 2011. In het afgelopen kwartaal waren de resultaten in ieder geval in lijn met die in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Vooral bij een aantal grote langjarige projecten en in gespecialiseerde markten boekte Ballast Nedam naar eigen zeggen "prima resultaten''. De regionale infrabedrijven en de vastgoedontwikkeling stelden echter teleur en maakten verlies.

De waarde van het orderboek nam dankzij een aantal grote opdrachten toe tot twee miljard euro. Zo werkt het bedrijf in opdracht van spoorbeheerder ProRail aan de verbouwing van het station van Breda. Daarmee is een bedrag van 130 miljoen euro gemoeid, waarvan Ballast Nedam de helft opstrijkt.
bron: Bron: ANP

geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
30-3-2012 9:49:57
Ballast Nedam heeft zijn installatiekennis versterkt door de overname van T&H B.V.
9-3-2012 9:36:27
Ballast Nedam heeft de omzet vorig jaar zien stabiliseren ten opzichte van 2010 en verwacht dit jaar hetzelfde r...
17-2-2012 16:19:38
Ballast Nedam neemt samen met lokale partijen een onderdeel van de failliete Ursem Bouwgroep over.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap