home nieuws binnenland Nyenrode mag onder voorwaarden uitbreiden

Nyenrode mag onder voorwaarden uitbreiden


21-5-2012 - 13:34
Nyenrode Universiteit op het gelijknamige landgoed in Breukelen aan de Vecht mag alleen uitbreiden, als de landschappelijke, ecologische en cultuurhistorische kwaliteiten van het landgoed niet worden aangetast. Dat betekent dat de universiteit geen gebouwen van 20 meter hoog mag bouwen en geen nieuwe ontsluitingswegen mag aanleggen.

Dat heeft het college van de gemeente Stichtse Vecht, waar Breukelen bij hoort, maandag besloten. 

De gemeente wil Nyenrode Universiteit graag behouden voor Breukelen, maar is het met omwonenden eens dat het aanzicht van het statige landgoed niet aangetast mag worden. Bebouwing mag dan ook niet boven het groen uittorenen en de universiteit mag niet buiten de grenzen van het landgoed bouwen.

Het universiteitsbestuur wil in de komende 20 jaar 29.000 vierkante meter nieuwbouw en zo'n 1000 parkeerplaatsen extra aanleggen. De uitbreiding is volgens het bestuur noodzakelijk, omdat de populariteit van de universiteit voor bedrijfskunde en management elk jaar toeneemt. Als er op het historische landgoed helemaal niet meer gebouwd zou mogen worden, zou Nyenrode moeten verhuizen.
bron: ANP

breukelennyenrode universiteituitbreiding suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap