home nieuws binnenland Inschrijving Jonge Architecten Prijs geopend

Inschrijving Jonge Architecten Prijs geopend


4-6-2012 - 14:36
De inschrijving van de Jonge Architecten Prijs 2012 is geopend. De competitie is dit jaar weer in zijn oorspronkelijke vorm gegoten; drie ontwerpcompetities met aansluitend een eindronde.

De prijs wordt, na tien jaar te zijn verzorgd door de BNA, weer georganiseerd door ArchitectenWerk. De competitie omvat drie rondes, waarvan de ontwerpen in september, oktober en november worden beoordeeld.

In de eerste ronde wordt de architecten gevraagd een ontwerp te maken van een afsluitbare werkruimte in een woonkamer. Ronde twee betreft een afsluitbare woonruimte (met voorzieningen) in een leegstaand gebouw en de derde ronde omvat het ontwerp van een starterswoning of een cluster starterswoningen.

Na elke ronde wordt een rondewinnaar bekendgemaakt. Deze prijsuitreikingen vinden onder meer plaats in het Materia Inspiration Centre in Amsterdam. De uiteindelijke winnaar ontvangt tijdens de prijsuitreiking van de eindronde een geldbedrag van vijfduizend euro.

Jury
De jury bestaat dit jaar uit Michiel van Raaij (hoofdredacteur Architectenweb.nl en AWM), Marc Reniers (architect en directeur M3H Architecten), Christiaan Weijts (auteur en columnist nrc-next en de Groene) en Bart Eijking en Patrick de Louwere (oprichters van eijkingdelouwere en Studio Lawrence).

Aan de competitie kunnen masterstudenten architectuur en interieurarchitectuur en jonge (interieur)architecten tot veertig jaar deelnemen. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 juni inschrijven op de website van de prijsvraag.

Architectenweb is mediapartner van de Jonge Architecten Prijs 2012.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap