home partnernieuws MAKZ Kalkzandsteen daagt Systabo uit

MAKZ Kalkzandsteen daagt Systabo uit


4-6-2012
Systabo bv Turn-Key Bouw uit Enschede is begin mei begonnen aan de bouw van de tweede fase van de MAKZ Kalkzandsteenfabriek in Oosterhout. De uitbreiding van de fabriek bestaat onder meer uit een diepe zwaar uitgevoerde kelder waar steenpersen komen te staan.

Zusterbedrijf Van Hattem en Blankevoort staat Systabo terzijde met de bouw van de kelder die 7,5 meter de diepte ingaat. Gary Lawrence, directeur van Systabo: ‘Hoewel het standaard werk lijkt, is dat het zeker niet. We kunnen elke uitdaging aan, zelfs een ‘heftige’ opdracht als deze. Op de locatie tussen de kanalen in Oosterhout, stuit je enkele meters onder het maaiveld al op grondwater. Daar moeten we rekening mee houden, anders gaat de kelder drijven’.

De kelder voor de steenpersen was al in fase 1 van de bouw van de MAKZ Kalkzandsteenfabriek ontwikkeld. In fase 2 is de kelder onder het hoofdgebouw echter verdiept en verzwaard. Architect Henk de Reus ‘Bij de bouw van de kelder in 2006 kregen we te maken met een enorme moeilijk te beheersen toevloed van grondwater. Nu de kelder groter en dieper wordt, moeten we nog meer maatregelen nemen.’

Systabo heeft daarom haar VolkerWessels-zuster van Hattem en Blankevoort ingeschakeld, gespecialiseerd in waterbouw. Van Hattem en Blankevoort maakt bij de bouw van de 7,5 meter diepe kelder onder meer gebruik van grondankers voor de verankering van de vloer aan de bodem. Die werkwijze voorkomt ook dat de kelder gaat opdrijven. Daarnaast worden er damwanden geplaatst die het grondwater moeten tegenhouden.

Systabo ontving de opdracht tot de bouw voor de 1ste fase van de fabriek van MAKZ Kalkzandsteen in 2006. De eerste fase bestond uit het hoofdgebouw, een ketelhuis en een verpakkingsafdeling. In de tweede fase realiseert Systabo de uitbreiding van het hoofdgebouw, de verpakkingsafdeling en de bouw van een zagerij nabij de fabriek. In december moet de tweede fase afgerond zijn.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap