home nieuws binnenland Rotterdam wil in één keer van woningen af

Rotterdam wil in één keer van woningen af


13-6-2012 - 13:22
De stad Rotterdam wil het liefst in één keer alle 468 woningen van de hand doen die de gemeente nu nog in bezit heeft. Hiermee denkt verantwoordelijk PvdA-wethouder Hamit Karakus (wonen) niet alleen geld binnen te krijgen, maar juist ook te besparen als de woningen worden afgestoten. 

Dat zei een woordvoerder van de gemeente Rotterdam woensdag. De woningen zijn ooit in het bezit van de stad gekomen door onder meer gebiedsontwikkelingen, maar ook door het overnemen van woningen van ‘huisjesmelkers’. Het gaat om een breed scala aan woningen. Het is niet duidelijk hoeveel geld Rotterdam hiermee denkt op te halen.

Er werden wel woningen verkocht, maar dat gebeurde op kleine schaal; onder meer door ze als kluswoning aan te bieden of aan woningcorporaties te verkopen. 

"Nu willen we bekijken of we ze in één keer van de hand kunnen doen. Verschillende partijen zouden interesse hebben. Wel bestaat de kans dat we de portefeuille misschien in vieren moeten knippen omdat meerdere partijen zijn geïnteresseerd. Wij willen in ieder geval voorbereid zijn als het zover is’’, aldus de woordvoerder.
bron: ANP

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
5-6-2012 8:57:44
Gezinnen waren in 2011 minder geneigd om Rotterdam te verlaten dan vijf jaar daarvoor.
18-5-2012 9:16:49
Wethouder Karakus stelt voor om de zware klappen die Rotterdam krijgt door het debacle bij Vestia op te vangen m...
27-4-2012 9:20:16
De Rotterdamse wethouder Karakus (woningbouw) is in gesprek met verschillende partijen om bouwplannen van Vestia...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap