dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
transformatie

home nieuws buitenland Callcenter in voormalig mosterdlab opgeleverd

Callcenter in voormalig mosterdlab opgeleverd


10-7-2012 - 16:39
Het door MVRDV getransformeerde voormalig mosterdlaboratorium in het Franse Dijon is opgeleverd. Het gebouw huisvest nu een callcenter met zo’n zeshonderd medewerkers.

Het relatief jonge gebouw uit 2004 werd in 2009 gesloten nadat de eerste gebruiker, Unilever, uit het pand was vertrokken. Het gebouw is nu verbouwd naar het ontwerp van MVRDV met een budget van vier miljoen euro.

Het exterieur is behalve een QR-codeprint op de gevels intact gelaten. Deze print verwijst naar de activiteiten van het bedrijf en dient als communicatiemiddel en signaal voor de transformatie.

Werkplek voor jongeren
Binnen zijn er meer ingrepen gedaan om het 6.500 vierkante meter grote gebouw aan te passen aan zijn nieuwe gebruiker. Het callcenter heeft spitsuur in de ochtend, middag en vroege avond. Alleen op deze momenten draait het gebouw met volledige bezetting. “Voor deze korte periode worden er werkplekken gebruikt die normaal gesproken niet geschikt zijn voor een volledige achturige werkdag”, legt het bureau uit. “De transformatiestrategie is aangepast aan dit irreguliere gebruik van het gebouw.”

Het interieurontwerp is geïnspireerd op de werkwijze van jongeren, die vaak werken met een laptop op de bank of in bed. De ruimtes zijn zo ingericht dat de operators kunnen werken zoals ze zelf willen. Het is een informele ruimte die gemeubileerd is met huiselijke objecten.

MVRDV zegt de transformatie vanwege het kleine budget als een schoolvoorbeeld voor ‘de hedendaagse Europese architectuur in tijden van crisis’ te zien. “Hoe ziet hergebruik eruit als een gebouw constructietechnisch gezien in goede staat is, maar niet geschikt is voor de traditionele transformatie en gebruik?”, is de vraag die het bureau daarbij stelt.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
4-7-2012 9:30:34
Almere heeft dinsdag de plannen bekendgemaakt voor de Floriade 2022.
18-6-2012 13:53:18
MVRDV heeft het ontwerp gepresenteerd van de Baltyk Tower in het Poolse Poznan.
6-6-2012 10:33:51
In Rotterdam kan de bouw van de Markthal worden gevolgd in een heuse ‘Markthal Experience’.
11-5-2012 16:19:19
MVRDV heeft een jubileumtentoonstelling van het bureau geopend in byUSM in Hamburg.
30-3-2012 12:27:26
De gemeente Almere heeft de ontwikkelstrategie voor Almere Oosterwold gepresenteerd.
2-5-2011 13:46:42
MVRDV gaat een leegstaand mosterdlaboratorium in het Franse Dijon tot een callcenter met een aanvullend programm...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap