home nieuws buitenland Studenten TU Delft winnen Vertical Cities Asia

Studenten TU Delft winnen Vertical Cities Asia


16-7-2012 - 11:44
Twee studententeams van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit in Delft hebben de gedeelde eerste prijs gewonnen in de internationale ontwerpwedstrijd Vertical Cities Asia. Voor de prijsvraag moesten de teams een oplossing bedenken voor de toenemende vergrijzing in Azië in het algemeen en in de wijk Yongshan van het Zuid-Koreaanse Seoul in het bijzonder.

Overal in Azië neemt de komende vijftig jaar het aantal mensen van 65 jaar en ouder sterk toe. Voor de specifieke regio zal de bevolking in deze leeftijdsgroep toenemen met 314 procent. De jury beoordeelde de inzendingen op vijf factoren: duurzaamheid, kwaliteit van leven, haalbaarheid, context en technische innovatie.

De teams van de TU Delft wonnen met de ontwerpen ‘Open Ended City’ (Claudio Saccucci, Jan-Maarten Mulder, Stef Bogaerds, Erjen Prins, Samuel Liew) en ‘Lifetime City’ (Laura Dinkla, Katerina Salonikidi, Maria Stamati, Johnny Tascon, Qiu Ye). De eerste speelt in op de bestaande bebouwing in de stad en hoe het dialoog tussen wat er al bestaat en wat er komen gaat kan worden geïntensiveerd. ‘Lifetime City’ gaat ervan uit dat niet alleen de mensen in de stad ouder worden, maar de stad zelf ook. De stad gaat als het ware een leven lang mee en dient vervolgens als startpunt voor nieuwe ontwerpen.

Vertical Cities Asia wordt vijf opeenvolgende jaren (2011/2015) georganiseerd door de School of Design and Environment of the National University of Singapore (NUS), financieel gesteund door de World Future Foundation. De deelnemende universiteiten zijn: National University of Singapore, Tsinghua University,Beijing University, Tongji University, Shanghai University, University of Tokyo, ETH Zürich, de Technische Universiteit Delft en de University of Californië in Berkeley.

Vorig jaar won een team van de TU Delft de tweede prijs in de competitie.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
14-3-2012 9:59:30
De TU Delft stopt met het studentenproject ReVolt House.
8-3-2012 16:56:03
Op 1 maart is het TU Delft Climate Institute van start gegaan met een feestelijke kick-off bijeenkomst.
3-2-2012 9:54:17
Studioninedots en HVDN hebben de prijsvraag gewonnen voor een complex met 140 permanente studentenwoningen op de...
1-12-2011 12:17:25
De TU Delft ontwikkelt de Green Campus, een onderzoekscentrum naar nieuwe duurzame energiesystemen.
26-8-2011 9:32:58
Een team studenten van de faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft heeft de tweede prijs gewonne...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap