home nieuws binnenland Ereprofessoraat in Melbourne voor Caroline Bos

Ereprofessoraat in Melbourne voor Caroline Bos


7-8-2012 - 16:38
Caroline Bos (medeoprichter UNStudio) heeft een ereprofessoraat ontvangen van de Universiteit van Melbourne. Voor een periode van vijf jaar zal zij een bijdrage leveren aan de architectuurfaculteit van de Australische universiteit. Dit gebeurt via lezingen, masterclasses en workshops.

Dinsdag is haar instelling dinsdag begonnen met de publieke lezing 'More not Less - Value Engineering for Architecture', die deel uitmaakt van de Dean’s Lecture Series van de Melbourne School of Design.

“In haar lezing gaat Caroline Bos in op de onderschatting van non-functionele ruimtes in het ontwerpproces ten opzichte van meer evidente, zichtbare ruimtes”, zegt UNStudio. “Bos stelt dat binnen de architectuur en stedenbouw de toegevoegde waarde van deze ondersteunende ruimtes erkend moet worden.”

“In de ontwerpen van UNStudio nemen deze zogenaamde niet-specifieke, transitie ruimtes een sleutelpositie in. Dit soort ruimtes biedt potentieel voor innovatie, zodat de functionaliteit van typologieën uitgebreid kan worden. Als gevolg hiervan kunnen nieuwe ruimtelijke, organisatorische en structurele interpretaties gerealiseerd worden.”

Kenzo Tange-leerstoel
Het Amsterdamse bureau maakte dinsdag tevens bekend dat de andere oprichter Ben van Berkel drie jaar langer verbonden blijft aan de Kenzo Tange-leerstoel van de de Harvard University Graduate School of Design. Van Berkel bekleedde deze prestigieuze leerstoel sinds 2011.

Sinds 1984 zijn negenentwintig internationaal befaamde architecten en stedenbouwkundigen via de Kenzo Tange-leerstoel verbonden geweest, waaronder Álvaro Siza, Enric Miralles, Peter Zumthor, Zaha Hadid en Kazuyo Sejima.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
1-8-2012 12:14:43
Op de plek van de eens beeldbepalende UIC-toren in Singapore komt vervangende hoogbouw naar ontwerp van UNStudio.
20-6-2012 16:43:42
Woensdag is in de Duitse stad Stuttgart het centrum voor virtueel bouwen (ZVE) geopend.
15-5-2012 16:33:15
De nieuwe stationshal van Arnhem wordt in maart 2014 in gebruik genomen.
12-3-2012 15:34:42
UNStudio is door het Orion City Road Trustee aangesteld om een nieuwe woontoren voor het City Road Basin-gebied ...
21-1-2011 9:17:04
Gisteren is de tentoonstelling Motion Matters op Harvard University in het Amerikaanse Cambridge geopend. De ten...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap