home nieuws binnenland IdeeŽn gezocht fietsprobleem Leidseplein

IdeeŽn gezocht fietsprobleem Leidseplein


7-9-2012 - 12:02
Jonge ontwerpers worden uitgedaagd een oplossing te bedenken voor het fietsparkeerprobleem op het Leidseplein in Amsterdam. Met behulp van De Olifantenkooi/ YD2M5 zoekt de gemeente Amsterdam naar creatieve en innovatieve ideeën.

Op en rond het Leidseplein zijn te weinig fietsparkeervoorzieningen. Er is nu plek voor zo’n 1800 fietsen, terwijl er op de uitgaansavonden in 2020 ca. 3900 nodig zijn. Dat leidt tot grote hoeveelheden gestalde fietsen op het plein tijdens uitgaansavonden en de zogenaamde ’fietsbergen’ die regelmatig worden aangetroffen na uitgaansavonden.

Dit moet anders, vindt de gemeente. De vraag is hoe de openbare ruimte op het plein beschikbaar blijft voor de bezoekers terwijl zij hun fiets in de nabijheid kunnen stallen. Architectuur Lokaal organiseert voor de vijfde keer de Olifantenkooi/ YD2M om hier een oplossing voor te bedenken.

Deelname staat open voor jonge ontwerpers (architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, kunstenaars en vormgevers) en ontwikkelaars. Zij worden begeleid door Ben van Berkel en Harm Wassink (UNStudio), Arthur Verdellen (voormalig topambtenaar van de gemeente Amsterdam) en Michiel Schaap (programmamanager van Amvest).

De Olifantenkooi/ YD2M5 vindt plaats op 18 oktober, 1 november, 15 november en 29 november. Geïnteresseerden kunnen zich voor 21 september aanmelden. Kijk voor de regelgeving omtrent inschrijven op de website van Architectuur Lokaal.
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
2-1-2012 16:24:48
Het programma voor de tweede editie van De Olifantenkooi/YD2M is bekendgemaakt.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap