dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
transformatie

home nieuws binnenland Glazen balkons voor transformatie kantoorcomplex

Glazen balkons voor transformatie kantoorcomplex


7-9-2012 - 15:47
Een kantoorcomplex in Nieuwegein wordt omgevormd tot woonruimte. Een speciaal ontwikkelde ‘serre’ dringt geluidshinder terug.

Maar liefst 32% van de kantoren in Nieuwegein staat leeg. Geinzicht is een van de vele kantoorgebouwen die een nieuwe bestemming krijgen. De gemeente heeft in samenwerking met projectontwikkelaar Noordlaan besloten het gebouw te transformeren naar 34 koopwoningen van 30 m2 tot 80 m2.

Geluidsbelasting
Het complex ligt dicht bij een drukke ontsluitingsweg. Hierdoor is er een hoge geluidsbelasting, wat problematisch is bij de beoogde transformatie tot (betaalbare) appartementen. Zonder maatregelen zou niet worden voldaan aan de regelgeving voor woningen.

Om de geluidshinder terug te dringen, bedacht architect Pascal van Loosbroek balkons met een hardglazen pui, die aan de gevel worden bevestigd. De serre-achtige uitbouw bestaat uit een stalen constructie, die is voorzien van glazen balustrades en M-View balkonbeglazing.

Speciale ontwikkeling
De constructie is speciaal voor dit project ontwikkeld door Metaglas. De onderneming uit Tiel construeert de volglazen balkons in eigen fabriek, waarna ze als geheel aan de gevel van Geinzicht kunnen worden bevestigd.

De bovenste, terugliggende verdiepingen worden voorzien van glazen balustrades. Dit moet ook voor de daar gelegen woningen de omgevingsgeluiden dempen.

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
4-9-2012
De voormalige ‘bank van lening’ is een gemeentelijk monument en krijgt een horeca bestemming. De grootste ontwer...
8-8-2012
Het oude postdistributiekantoor in Arnhem (1887) stond tien jaar geleden in de weg bij de plannen voor het nieuw...
6-9-2012 10:14:50
Serge Schoemaker Architects heeft het ontwerp gemaakt voor de herbestemming van het Fort bij Hoofddorp.
29-8-2012 14:58:32
Onlangs is het nieuwe kantoor van ICT-bedrijf Sigmax in Enschede in gebruik genomen.
24-8-2012 10:48:25
Het door ZZDP Architecten ontworpen gebouw bestaat uit een podium met daar bovenop twee verdraaide volumes.


Reacties
 

Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief


 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap