home nieuws binnenland Atelier PRO ontwerpt interieur Stadhuiskwartier

Atelier PRO ontwerpt interieur Stadhuiskwartier


11-9-2012 - 14:15
Het interieurontwerp van het nieuwe Stadhuiskwartier in Deventer wordt verzorgd door atelier PRO architekten. Het Haagse bureau heeft de bijbehorende aanbesteding gewonnen, zo maakte het dinsdag bekend. Flexibiliteit, duurzaamheid, samenwerking en interactie zijn de door de gemeente Deventer gestelde uitgangspunten.

Het Stadhuiskwartier in Deventer omvat het nieuwe stadskantoor (ontwerp: Neutelings Riedijk Architecten) en de renovatie, restauratie en verduurzaming van bestaande rijksmonumenten. De gemeente wil er alle gemeentelijk diensten huisvesten en een centraal ontmoetingspunt creëren.

“Publieke ruimten worden zodanig ingericht dat ze ook te gebruiken zijn voor tentoonstellingen, debatten en symposia. Het interieurontwerp is hierin leidend”, zegt atelier PRO. 

Het Nieuwe Werken
De gemeente wil met haar nieuwe kantooromgeving aansluiten op Het Nieuwe Werken en kiest in het interieur voor een flexibele kantoorindeling, vervolgt het architectenbureau. “Een activiteitengerelateerd werkplekconcept draagt bij aan een nieuwe manier van werken waarin innovatief, participatief en resultaatgericht werken centraal staat. Medewerkers kunnen flexibel en vrij van plaats en tijd werken.”

In het ontwerp is oriëntatie gekoppeld aan ‘interieurspecials, zogenaamde gouden eieren, welke herkenbare ontmoetingsplekken vormen’, aldus atelier PRO. “Meubels bevatten benodigde faciliteiten zoals stroompunten en zijn flexibel aanpasbaar. Kleurgebruik refereert in navolging van de historische bebouwing naar pigmenten uit de 17e eeuw, zoals ultramarijnblauw, indigo, omber, kraplak en loodtingeel.” 

Het Nieuwe Wachten
Voor het interieur heeft atelier PRO tevens het concept van ‘Het Nieuwe Wachten’ ontwikkeld. “Interieurcomfort uit zich in navolging van wachttijd, zodat de wacht-plek gekozen kan worden bij gewenste gemoedsrust. Zakelijk meubilair voor bezoekers met haast, en een meer zacht interieur voor rustige plekken waar langer wordt verbleven.”

“De functionele indeling van de publiekshal is dus net als ‘Het Nieuwe Werken’ gerelateerd aan de activiteiten waarbij zichtbaarheid, overzicht en duidelijke wachttijdaanduiding van groot belang zijn”, zegt het bureau.

De interieuropdracht omvat 19.000 vierkante meter. In 2015 moet het Stadhuiskwartier van Deventer gereed zijn.

Gerelateerde artikelen
22-3-2012 10:13:23
De Deventer gemeenteraad heeft het definitief ontwerp van het nieuwe stadskantoor goedgekeurd.
2-3-2012 15:10:46
In deze tweede aflevering van de Architectenweb-videorubriek aandacht voor het geplande Stadhuiskwartier in Deve...
21-2-2012 10:13:11
Slechts dertien procent van de Deventenaren blijkt voor de komst van een nieuw stadskantoor.
2-2-2012 16:26:07
Burgemeester en Wethouders van Deventer hebben het definitief ontwerp voor het nieuwe stadskantoor goedgekeurd.
14-9-2011 10:03:44
Neutelings Riedijk Architecten mag het voorontwerp voor het stadskantoor van Deventer uitwerken tot een definiti...
14-7-2011 9:53:17
Onlangs heeft Neutelings Riedijk Architecten het ontwerp onthuld van het Stadskantoor van Deventer.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap