home nieuws binnenland Lichtinstallatie op vernieuwd C. van Eesterenplein

Lichtinstallatie op vernieuwd C. van Eesterenplein


13-9-2012 - 16:11
Op het recent vernieuwde C. van Eesterenplein in Almere is een lichtinstallatie van Studio Roosegaarde geplaatst. De elementen fungeren samen als een nieuwe ontmoetingsplek voor buurtbewoners.

Het bureau kreeg van wooncorporatie Ymere de opdracht een 21e-eeuwse ontmoetingsplek te creëren voor buurtbewoners. De installatie ‘Marbles’ is gebaseerd op interactie. De onderdelen maken geluid en lichten op wanneer zij worden aangeraakt of wanneer een persoon in de buurt van de objecten komt.

“Marbles is een digitale speelplaats”, legt ontwerper Daan Roosegaarde uit. “Het trekt mensen naar het plein en is meteen een gespreksonderwerp voor buurtbewoners. Technologie kan erg sociaal zijn.”
geen trefwoorden suggest

Trefwoord toevoegen


Gerelateerde artikelen
24-3-2011 10:51:31
Deze week is het startsein gegeven voor de vernieuwing van het C. van Eesterenplein in Almere Buiten. Bij het pl...


Reacties
 

Volg Ons Op
Schrijf u in op onze wekelijkse nieuwsbrief


 
Partners



Volledige site Mobiele site
Volg ons op
Contact
Pedro de Medinalaan 5c 1086 XK Amsterdam +31 (0)20 71 30 600 info@architectenweb.nl
© 2001-2014 Architectenweb BV   voorwaarden | privacy | sitemap