home nieuws binnenland Criminaliteit in Leidsche Rijn neemt snel toe

Criminaliteit in Leidsche Rijn neemt snel toe


27-9-2012 - 13:54
De criminaliteit in de Utrechtse stadsuitbreiding Leidsche Rijn neemt snel toe. In de eerste acht maanden van dit jaar is de misdaad in dit nieuwe stadsdeel in totaal met twaalf procent gestegen.

Het aantal woninginbraken nam ten opzichte van de dezelfde periode vorig jaar met 32 procent toe en het aantal autoinbraken met 26 procent. Het aantal geweldsincidenten nam met vijftien procent af.

Dat blijkt uit de veiligheidscijfers die B en W van Utrecht donderdag presenteerden. Politie en gemeente houden de ontwikkelingen in Leidsche Rijn scherp in de gaten. B en W merken op dat de cijfers in het stadsdeel worden beïnvloed door het nog steeds groeiende aantal inwoners.

Dat de criminaliteit in het nieuwe stadsdeel zo groeit is des te opvallender omdat de misdaad in de hele stad en regio Utrecht juist is afgenomen tussen januari en september. Volgens de cijfers daalde de criminaliteit in Utrecht in totaal met vijf procent. Het aantal woninginbraken zakte met zeven procent en ook zijn er minder zedendelicten, straatroven en overvallen gepleegd.

B en W van Utrecht noemen de misdaadcijfers gunstig. In oktober beginnen gemeente en politie met een 'donkere dagen offensief', zo kondigt het college aan.

Gerelateerde artikelen
4-6-2012 15:35:06
Ondanks een rijksbezuiniging van 13,1 miljoen euro en 100 miljoen aan tegenvallers met bouwprojecten is Utrecht ...
5-10-2011 16:38:10
Gilbert Isabella volgt de vorige week opgestapte Utrechtse wethouder Harrie Bosch op.


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap