dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
transformatie
 
scholen

home nieuws binnenland Hogeschool geopend in oud kantoor Eneco

Hogeschool geopend in oud kantoor Eneco


8-10-2012 - 15:17
Vorige week is de nieuwe locatie van de Hogeschool Rotterdam aan de Rochussenstraat officieel geopend. In iets meer dan een jaar tijd is het voormalige hoofdkantoor van Eneco omgebouwd tot schoolgebouw. Naar ontwerp van Zandbelt&vandenBerg is het gebouw aangepast aan zijn nieuwe functie.

In 2010 heeft energieleverancier Eneco het pand verlaten voor een nieuw gebouw. Een jaar later tekende de Hogeschool een vijftienjarig huurcontract voor het 25.000 vierkante meter omvattend complex. Het gebouw werd vervolgens geschikt gemaakt voor onderwijs, met plaats voor tweeduizend studenten en duizend man personeel.

Belangrijk aspect van de verbouwing is de doorstroming in het gebouw. Om dit in goede banen te leiden, is het aantal trappenhuizen en liften uitgebreid en zijn de gangen verbreed. Wegens de constructieve beperkingen zijn de trappenhuizen in een lichte constructie uitgevoerd. Voor de veiligheid is tevens het aantal brandcompartimenten uitgebreid.

Het gebouw heeft richting de straat een opener karakter gekregen dan toen het nog een kantoorfunctie had. De entreegebieden zijn verplaatst en vergroot. Door binnenwanden te verwijderen, is er een zo open mogelijk leerlandschap gecreëerd. De grotere lokalen bevinden zich op de hogere verdiepingen, evenals een auditorium.

In juni vorig jaar was Zandbelt&vandenBerg begonnen aan het schetsontwerp, waarna de bouw in november begon. In augustus is het gebouw al in gebruik genomen. Het interieur is ontworpen door Buro M2R.

Gerelateerde artikelen
24-7-2012 15:26:37
De open ruimtes op de begane grond en eerste verdieping zijn subtiel met elkaar verbonden door nieuwe trappen, b...
31-5-2012 13:28:04


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap