home nieuws binnenland IdeeŽn genoeg op Dag van de Duurzaamheid

IdeeŽn genoeg op Dag van de Duurzaamheid


11-10-2012 - 09:58
De Dag van de Duurzaamheid vormde woensdag voor veel bedrijven en organisaties aanleiding om nieuwe ideeën en projecten te lanceren. Het Zuid-Hollandse Zevenhuizen had een primeur met de plaatsing van de eerste biologische brug ter wereld. Belangrijkste grondstof die producent FiberCore voor het object van kunsthars gebruikte, is maïs.

Tegelijkertijd zag op het parkeerterrein van Makro Breda een gratis oplaadpunt voor elektrische auto´s, scooters en fietsen het levenslicht. In Amersfoort gingen tien topbestuurders van bedrijven de uitdaging aan om de komende tien dagen hun auto niet te gebruiken. Ze leverden hun autosleutel in bij burgemeester Lucas Bolsius.

Hoe het autoloze leven ze bevalt, is te volgen via sociale media. In Limburg werd daarnaast het Project Zonnig-Limburg gestart. Huurders van Limburgse woningcorporaties kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een dubbele subsidie voor energiezuinige zonnepanelen.

Dagblad Trouw publiceerde de jaarlijkse lijst van de top 100 van Nederlands duurzaamste personen. Uit de architectuur staan Thomas Rau (plaats 18), Annemarie Rakhorst en Paul de Ruiter (63) op de lijst. 

Oud-astronaut Wubo Ockels sloot in Amsterdam een overeenkomst om de grachtengordel te vergroenen. Vanwege het 400-jarig bestaan van de Amsterdamse grachten zijn er plannen om de monumentale panden te voorzien van duurzame elektriciteit en warmte, om duidelijk te maken dat ook in oude panden efficiënter met energie kan worden omgaan.

Ook de onderzoekswereld stond stil bij duurzaamheid. Onderzoeksbureau Ernst & Young kwam bijvoorbeeld met de conclusie dat elektrische mobiliteit kansen biedt voor Nederland om gidsland te worden.
bron: ANP

Trefwoord toevoegen
Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap