home nieuws binnenland Nieuw paviljoen voor Utrechts sportpark

Nieuw paviljoen voor Utrechts sportpark


15-10-2012 - 13:41
Op sportpark Fletiomare-Oost in Utrecht komt een nieuw sportpaviljoen. De komst van het door EGM architecten ontworpen gebouw valt samen met de herinrichting van het sportpark. Voor een optimale relatie met de omringende sportvelden is het gebouw alzijdig vormgegeven.

De herinrichting van het sportpark is volgens EGM noodzakelijk vanwege de verwachte groei en bevolkingstoename in Vinexwijk Leidsche Rijn. De nieuwbouw wordt in samenwerking met de drie gebruikers ontwikkeld, korfbalvereniging Fiducia, voetbalvereniging PVCV en handbalvereniging Eendracht.

“Het ontwerp voorziet enerzijds in de behoefte van de betrokken partijen om strikt gescheiden van elkaar te kunnen functioneren, maar biedt ook de mogelijkheid om kleedkamervoorzieningen en andere ruimten gezamenlijk te gebruiken”, zegt EGM.

“De architectuur van het sportpaviljoen weerspiegelt het karakter van de verenigingen en de aard van de sporten: sportief, open, transparant, toegankelijk, herkenbaar en representatief. Daarnaast is het gebouw onderhoudsvriendelijk en duurzaam, met een focus op flexibiliteit en exploitatie.”

Om het gebouw spanning te geven en minder voorspelbaar te maken, heeft de bovenbouw een curve meegekregen. Naar verwachting wordt het sportpaviljoen in 2014 opgeleverd. Een jaar later moet de herinrichting van het sportpark voltooid zijn.Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap