dit artikel maakt onderdeel uit van dossier(s)
 
theaters

home nieuws binnenland Middelburg wil stoppen met bouw theater

Middelburg wil stoppen met bouw theater


16-10-2012 - 16:23
Middelburg wil stoppen met de nieuwbouw van een theater op het Molenwater. Dat heeft het college van B&W van de Zeeuwse hoofdstad dinsdag laten weten. Het is een van de bezuinigingsmaatregelen van in totaal 5,8 miljoen euro die de gemeente doorvoert.

Het theater is al jaren een heet hangijzer in Middelburg. Nadat de bouwplaats in 2005 lek bleek, werd gestopt met de nieuwbouw op de Zuidsingel. Huizen verzakten en bewoners werden geëvacueerd. Er viel een college over het dossier en inwoners kozen via een referendum de nieuwe locatie.

De gemeente was in mei nog begonnen met een onderzoek naar de grond in het Molenwaterpark om te kijken hoe zwaar de fundering zou moeten worden. Middelburg zet nu in op de verbouwing van de huidige Stadsschouwburg, ook op het Molenwater. De besparing die het de gemeente oplevert, is negen ton per jaar.

Het moment van bekendmaken is saillant, precies nadat wethouder Albert de Vries Middelburg heeft verlaten en nu namens de PvdA in de Tweede Kamer zit. Hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor de komst van een nieuw theater. 

Zijn opvolger Saskia Szarafinski, ook wethouder tijdens het referendum, waar overigens verbouw de meeste stemmen kreeg, geeft echter aan dat het denken over stoppen met nieuwbouw al met De Vries begon. "Het is niet fijn, maar we moeten keuzes maken.''
bron: ANP


Gerelateerde artikelen
17-10-2011 14:29:55
VenhoevenCS heeft het voorlopig ontwerp voor het Molenparktheater in Middelburg gepresenteerd.
13-10-2009 14:23:01
VenhoevenCS en OKRA Landschapsarchitecten ontwerpen een stadspark met theater in Middelburg. Het college van B&W...


Reacties
 


 
PartnersVolledige site Mobiele site
Volg ons op
© 2001-2017 Architectenweb BV   voorwaarden | disclaimer | sitemap